15 Ιούνιος 2019, 14:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιούνιος 2019, 14:29

Κόλπος Ομάν επιθέσεις: Το ένα από τα τάνκερ κατευθύνεται σε λιμάνι των ΗΑΕ

  • Κόλπος Ομάν επιθέσεις: Το ένα από τα τάνκερ κατευθύνεται σε λιμάνι των ΗΑΕ
    Το «Kokuka Courageous» (φωτ. αρχείου: EPA / Alexander Demin / marinetraffic.com)

Προς ένα λιμάνι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κατευθύνεται το ένα από τα δύο τάνκερ που έγιναν στόχος επιθέσεων την Πέμπτη στον Κόλπο του Ομάν, κοντά στα στρατηγικής σημασίας Στενά του Ορμούζ, σύμφωνα με ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Η εταιρεία Kokuka Sangyo, ιδιοκτήτρια του ιαπωνικού πλοίου, ανέφερε ότι το «Kokuka Courageous» κατευθύνεται σε λιμάνι των ΗΑΕ.

Διευκρίνισε ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν θα πλεύσει προς το Χορ Φάκαν ή τη Φουτζέιρα, δυο πόλεις που βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους, ενώ παραμένει άγνωστο και το πότε το τάνκερ αναμένεται να καταπλεύσει. Το φορτίο του έχει παραμείνει ανέπαφο. Τα 21 μέλη του πληρώματος έχουν διασωθεί και είπαν ότι είδαν ένα ιπτάμενο αντικείμενο να χτυπά το τάνκερ και κατόπιν σημειώθηκε έκρηξη. Αργότερα, στο δεξαμενόπλοιο εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός.

Στο «Front Altair», που μετέφερε νάφθα, σημειώθηκαν τρεις εκρήξεις, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε μετά από λίγες ώρες. Τα 23 μέλη του πληρώματός του δεν έπαθαν το παραμικρό. Οι επιθέσεις υποδαύλισαν τις εντάσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης, καθώς οι ΗΠΑ κατηγόρησαν αμέσως το Ιράν, το οποίο διαψεύδει οποιαδήποτε εμπλοκή του. Αργά το βράδυ της Πέμπτης η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστατεύσει τα λιμάνια και τα χωρικά της ύδατα.

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.