14 Ιούνιος 2019, 18:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιούνιος 2019, 09:26

Μαθητές παίζουν μουσική στα Λασσάνεια 2019 για τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Μαθητές παίζουν μουσική στα Λασσάνεια 2019 για τη Γενοκτονία των Ποντίων
    (Φωτ.: pontos-news.gr)

Μια μεγάλη συναυλία που είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα των Λασσανείων, της μεγάλης ετήσιας σειράς εκδηλώσεων που γίνονται στην Κοζάνη. Η 3η Καλλιτεχνική-Μαθητική Ποντιακή Συναυλία με τίτλο «Ιστορική μνήμη, δικαίωμα αλλά και υποχρέωση» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 20:30 στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, με ελεύθερη είσοδο.

Ήδη οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις στη σχολή του Νίκου Κοτταρίδη, η οποία έχει την ευθύνη της διοργάνωσης με τη στήριξη του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης.

Ποντιακή λύρα θα παίξουν ο Νίκος Κοτταρίδης και οι μαθητές του. Στο τραγούδι οι: Λευτέρης Κοκκινίδης, Νίκος Σιαμίδης, Γιάννης Χαραλαμπίδης, Δημήτρης Κοτσογλανίδης, Αντώνης Κουβρακίδης, Τάσος Παρχαρίδης και Θάνος Τσαμπερτίδης. Φλογέρα θα παίξει ο Σωτήρης Θεοδωρίδης και στο νταούλι οι: Γιώργος Χαϊτίδης, Έφη Κωνσταντινίδου, Ταξιάρχης Κοτταρίδης και Γιάννης Κοτταρίδης.

Τα τραγούδια έχουν επιλεγεί από το αρχείο του στρατιωτικού και Βαλκανιολόγου Στέλιου Ιωαννίδη. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Έφη Κωνσταντινίδου, ενώ αφηγητής θα είναι ο ερευνητής και γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Κοζάνης Γιάννης Χαμιζίδης. Ομιλητής ο δρ Κοινωνιολογίας και Επιστημών Συμπεριφοράς Θεόδωρος Κωνσταντινίδης.