17 Ιούνιος 2019, 14:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιούνιος 2019, 09:11

«Τη Περιστερί το λάλεμαν»: Για 8η χρονιά έρχεται το ποντιακό γλέντι που θα ξεσηκώσει το Περιστέρι

  • «Τη Περιστερί το λάλεμαν»: Για 8η χρονιά έρχεται το ποντιακό γλέντι που θα ξεσηκώσει το Περιστέρι
    (Φωτ.: Ένωση Ποντίων Περιστερίου)

Το καλοκαίρι μπαίνει δυναμικά με ένα ποντιακό γλέντι στην Αθήνα που θα αφήσει εποχή. Ο λόγος για «Τη Περιστερί το λάλεμαν» που πραγματοποιεί η Ένωση Ποντίων Περιστερίου για όγδοη χρονιά, το Σάββατο 22 Ιουνίου στις 21:00, στο Άλσος Νέας Ζωής (πρώην πύλη στρατοπέδου Καραϊσκάκη επί της οδού Μιστριώτου).

Η φετινή εκδήλωση θα έχει επετειακό χαρακτήρα, καθώς το σωματείο κλείνει 30 χρόνια παρουσίας στα ποντιακά δρώμενα.

Τη βραδιά θα ανοίξουν παλαίμαχοι χορευτές της Ένωσης τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τα 30 χρόνια της, ενώ εθελοντές θα παρασκευάζουν επιτόπου ζεστά πιροσκί για τους θεατές. Μουσικοχορευτικές παραστάσεις θα πλαισιώσουν τη μεγάλη γιορτή. «Έχουμε επιλέξει να μην περιοριστούμε στα στενά όρια ενός χορευτικού που θα παρουσιάσει κάποιους χορούς για μια ακόμα φορά όπως κάθε χρόνο, αλλά να προσπαθήσουμε μέσω μιας αφήγησης που θα συνδέει παρελθόν και μέλλον, να προχωρήσουμε σε ένα πάντρεμα της συγκυρίας των 100 χρόνων από την Γενοκτονία των προγόνων μας και των 30 από την επέτειο της ίδρυσής μας» ανέφερε στο pontos-news.gr ο πρόεδρος της Ένωσης, Θανάσης Αθανασιάδης.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο Γιάννης Κουρτίδης (τραγούδι), ο Γιώργος Σοφιανίδης (τραγούδι), ο Σταύρος Σαββίδης (τραγούδι), ο Γιώργος Κυριακίδης (λύρα), ο Αλέξανδρος Μιμίδης (αγγείο), ο Κώστας Αθανασίου (νταούλι) και ο Κώστας Φουλίδης (πλήκτρα). Επίσης θα συμμετάσχουν και τα χορευτικά της Ένωσης Ποντίων Σαλαμίνας «Παναγία Σουμελά», του Συλλόγου Ποντίων Νέας Ιωνίας «Σινώπη» καθώς και της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου.


Από την περσινή εκδήλωση (φωτ.: Ένωση Ποντίων Περιστερίου)

Καλλιτέχνες και σύλλογοι δηλώνουν πανέτοιμοι για την εκδήλωση. «Είναι τιμή και χαρά για μας το κάλεσμα που έγινε στο σύλλογό μας από την Ένωση Ποντίων Περιστερίου για τα 30 χρόνια της παρουσίας του, στην εκδήλωση "Τη Περιστερί το λάλεμαν", ειδικά αυτήν τη χρονική περίοδο που σε όλους τους Πόντιους βαραίνει η μνήμη των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία» τόνισε στο pontos-news.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Σαλαμίνας Παναγιώτης Λιαδάκης.

«Με πολύ καλή διάθεση θα συμβάλω κι εγώ μαζί με εκλεκτούς καλλιτέχνες. Επιθυμία μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία στον κόσμο να ξεφύγει λίγο από την καθημερινότητα, να χορέψει, να εκτονωθεί και να πάρει μια ανάσα ζωής» συμπληρώνει o Σταύρος Σαββίδης, ενώ ο Αλέξανδρος Μιμίδης μοιράζεται με το pontos-news.gr τα συναισθήματά του για τη βραδιά: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να βρίσκομαι στη μεγάλη αυτήν εκδήλωση γιορτάζοντας τα 30 χρόνια του σωματείου».

Εκδηλωσεις