14 Ιούνιος 2019, 20:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιούνιος 2019, 17:23

Οι αδελφοί Τσαχουρίδη θα παρουσιάσουν έργα του Μίκη Θεοδωράκη με ποντιακή λύρα στα 25α Παύλεια (βίντεο)

  • Οι αδελφοί Τσαχουρίδη θα παρουσιάσουν έργα του Μίκη Θεοδωράκη με ποντιακή λύρα στα 25α Παύλεια (βίντεο)
    (Φωτ.: Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας)

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας δόθηκε συνέντευξη Τύπου για τη μεγάλη μουσική παράσταση «Μίκης, ο Ευξείνιος» των αδελφών Τσαχουρίδη που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των «25ων Παυλείων» την Τρίτη 25 Ιουνίου, στις 20:00, στο Χώρο Τεχνών Βέροιας.

«Θα παιχτούν τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη με την ποντιακή λύρα» τόνισε ο Ματθαίος Τσαχουρίδης.

Για τη συναυλία, που εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: «Είναι μια παραγωγή πολύ ιδιαίτερη για εμάς. Μια παραγωγή που σημαίνει πάρα πολλά, ειδικά φέτος που γίνεται στο πλαίσιο των "Παυλείων". Συμμετέχουν 100 άνθρωποι επί σκηνής, και μετά τις sold out εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ερχόμαστε να την παρουσιάσουμε ατόφια και εδώ, στην πόλη μας.

»Θα παρουσιάσουμε έργα του Μίκη Θεοδωράκη μέσα από τα δικά μας ευξείνια ακούσματα, σε ένα ρεπερτόριο που έχουμε επιλέξει από κοινού με τον συνθέτη. Η χρονική συγκυρία φέτος μάς επιτρέπει να παρεκκλίνουμε και λίγο και να προσθέσουμε και κάποια δημώδη άσματα από τον Ακριτικό Κύκλο της ποντιακής λαϊκής μούσας, ως ένδειξη τιμής σε όλα τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων».


(Βίντεο: Αντώνιος Χατζηκυριακίδης)

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι δωρεάν, αλλά με προσκλήσεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τις προσκλήσεις τους από την Τρίτη 18 Ιουνίου από το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως «Παύλειος Λόγος» (Βενιζέλου 29, Βέροια).