14 Ιούνιος 2019, 10:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιούνιος 2019, 10:57

Η NASA βρήκε το σύμβολο του στόλου του «Star Trek» στην Ελλάδα του Άρη!

  • Η NASA βρήκε το σύμβολο του στόλου του «Star Trek» στην Ελλάδα του Άρη!
    (Φωτ.: NASA)

Οι απανταχού φίλοι του Star Trek θα ενθουσιασθούν μαθαίνοντας ότι το σύμβολο του αστροστόλου της διαπλανητικής ομοσπονδίας βρίσκεται «σκαλισμένο» πάνω στην επιφάνεια του Άρη, και μάλιστα στη μεγάλη πεδιάδα με την ονομασία «Ελλάς» (Hellas Planitia).

Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) έδωσε στη δημοσιότητα μέσω Twitter μια δορυφορική φωτογραφία που τράβηξε το σκάφος της Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) και η οποία δείχνει στο νότιο ημισφαίριο του Άρη έναν αρειανό αμμόλοφο με ασυνήθιστο σχήμα, που έχει… διαβολική ομοιότητα με το σχήμα V του διάσημου λογότυπου του Star Trek.

Φυσικά κάποιοι καχύποπτοι συνωμοσιολόγοι θα υποπτευθούν ότι έχουν βάλει το δαχτυλάκι τους οι εξωγήινοι, όπως π.χ. είχε συμβεί και με το διάσημο «πρόσωπο στον Άρη» και τόσες άλλες γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες του γειτονικού πλανήτη που έδωσαν λαβή για ευφάνταστα σενάρια. Στην πραγματικότητα βέβαια ούτε ο κάπτεν Σποκ τριγυρνάει στον Άρη, ούτε κανένας άλλος.

Το σύμβολο του «Star Trek» σχηματίστηκε τυχαία από τις δυνάμεις της αρειανής φύσης, μέσα από έναν συνδυασμό λάβας, ανέμων και άλλων φυσικών δυνάμεων.

«Πρόκειται μόνο για σύμπτωση», διαβεβαίωσε το Πανεπιστήμιο της Αριζόνας, το οποίο είναι υπεύθυνο για την κάμερα HiRiSE του MRO που τράβηξε τη φωτογραφία. Με άλλα λόγια, ο διαπλανητικός στόλος δεν έχει (ακόμη) δημιουργήσει βάση στον Άρη.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παύλος Δρακόπουλος.