14 Ιούνιος 2019, 00:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιούνιος 2019, 00:06

Αργία Αγίου Πνεύματος: Ο καιρός το τριήμερο

  • Θερμοκρασίες έως 28 βαθμούς και σποραδικές βροχές στα δυτικά την Πέμπτη 3
    (Φωτ.: Flickr / David Larson)

Με τοπικές βροχές, αλλά χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές στη θερμοκρασία, αναμένεται να κυλήσει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 15 Ιουνίου στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, τα ορεινά της Κρήτης και τα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Για την Κυριακή προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τέλος, τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, αναμένονται λίγες νεφώσεις αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ηπειρωτικά ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και την ημέρα στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.

  • Πηγή: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.