13 Ιούνιος 2019, 17:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιούνιος 2019, 17:58

Ληστεία ΑΧΕΠΑ: Οι δράστες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν

  • Ληστεία ΑΧΕΠΑ: Οι δράστες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν
    (Φωτ.: thestival.gr)

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη 18 Ιουνίου πήραν από τον 6ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης οι τρεις συλληφθέντες για την επεισοδιακή ληστεία σε βάρος χρηματαποστολής ανεφοδιασμού μηχανήματος αυτόματων συναλλαγών (ΑΤΜ) την Τετάρτη, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Μέχρι να απολογηθούν παραμένουν σε καθεστώς κράτησης.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας πλημμελειοδικών μελετώντας τη δικογραφία απήγγειλε εις βάρος τους ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα.

Όπως έγινε γνωστό, ο 35χρονος κι ο 41χρονος συγκατηγορούμενός του διώκονται για ληστεία από κοινού με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ η 39χρονη διώκεται για απλή συνέργεια στην κακουργηματική πράξη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η συλληφθείσα φέρεται να κατόπτευε την περιοχή και να ενημέρωνε τους δύο συγκατηγορούμενούς της, φυσικούς δράστες της ληστείας, για την άφιξη της χρηματαποστολής. Επιπλέον, κατηγορούνται για τα πλημμελήματα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως από κοινού (επειδή το όχημα με το οποίο σκόπευαν να διαφύγουν έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας), της παράνομης οπλοφορίας (κατά τη σύλληψή τους βρέθηκαν δύο πιστόλι έτοιμα προς χρήση) και της κατοχής μικροποσοτήτων ναρκωτικών, που εντοπίστηκαν από αστυνομικούς κατά τις κατ’ οίκον έρευνες που ακολούθησαν τις συλλήψεις.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., κατά τις έρευνες βρέθηκαν: αλεξίσφαιρο γιλέκο, μπουφάν με την ένδειξη «Police», πλήθος τηλεφωνικών συσκευών και καρτών SIM, τέσσερις φορητοί υπολογιστές, πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (φορητές συσκευές αποθήκευσης, ψηφιακών δεδομένων USB, κάρτες μνήμης, σκληροί δίσκοι), καθώς και δύο «κασετίνες» με χρήματα, προερχόμενα από τη ληστεία.