12 Ιούνιος 2019, 23:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιούνιος 2019, 23:48

Ο μητροπολίτης Δαρδανελλίων Νικήτας νέος αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρετανίας

  • Ο μητροπολίτης Δαρδανελλίων Νικήτας νέος αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρετανίας
    (Φωτ: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στην πλήρωση της χηρεύσασας Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας προχώρησε η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία ξεκίνησε τη συνεδρίασή της το πρωί της Τετάρτης, υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στο πλαίσιο των τακτικών συνεδριάσεών της για τον μήνα Ιούνιο.

Προηγουμένως, τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου κήρυξαν εν χηρεία την Ι. Αρχιεπισκοπή λόγω της ιδιαιτέρως επιβαρυμένης κατάστασης της υγείας του αρχιεπισκόπου Γρηγορίου.

Από την ψηφοφορία, που πραγματοποιήθηκε στον Πατριαρχικό Ναό, κατόπιν προβολής τριών υποψηφίων εξελέγη παμψηφεί ο μητροπολίτης Δαρδανελλίων Νικήτας (Λιούλιας), διευθυντής του Πατριαρχικού Ορθόδοξου Ινστιτούτου «Πατριάρχης Αθηναγόρας», στο Μπέρκλεϊ Καλιφόρνιας.

Ταυτοχρόνως, η Αγία και Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να εκφράσει την ευαρέσκειά της στον αρχιεπίσκοπο πρώην Θυατείρων και Μ. Βρετανίας Γρηγόριο για την πολυετή διακονία και προσφορά του στον πιστό λαό της σημαντικής αυτής εκκλησιαστικής επαρχίας της Μητρός Εκκλησίας.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.