12 Ιούνιος 2019, 15:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιούνιος 2019, 15:50

Ανοίγουν αύριο τα διαγνωστικά κέντρα – Πώς θα γίνονται οι εξετάσεις

  • Πρόωρη εμμηνόπαυση και χρόνια προβλήματα υγείας
    (Φωτ.: pixabay.com)

Με έναν διαφορετικό τρόπο συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου, μετά και από τη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Υγείας. Έτσι από αύριο θα ανοίξουν τα διαγνωστικά κέντρα, ωστόσο οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν το 85%, δηλαδή την ασφαλιστική τιμή, και στη συνέχεια θα παίρνουν πίσω τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Από την πρακτική αυτή, που είναι η νέα μορφή κινητοποιήσεων, εξαιρούνται όσοι ασθενείς βρίσκονται σε κίνδυνο ή αντιμετωπίζουν κάποιο οξύ πρόβλημα υγείας.

Στη χθεσινή συνάντηση με τον Ανδρέα Ξανθό εκφράστηκαν έντονες διαφωνίες από τους εκπροσώπους των διαγνωστικών κέντρων, καθώς, όπως είπαν, υπάρχουν νομικά ζητήματα που πρέπει να εξεταστούν σε βάθος. Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας παρουσίασε μια βελτιωμένη δέσμη προτάσεων στην οποία, εκτός από τα 9 εκατ. που δόθηκαν ως προσαύξηση για την τρέχουσα χρονιά, ο κλειστός προϋπολογισμός ενισχύεται με επιπλέον 30 εκατ. ευρώ. Όπως εξήγησε, κάτι ανάλογο δεν μπορεί να γίνει για το 2018 καθώς απαιτείται νομοθετική ρύθμιση, αλλά η Βουλή έχει διαλυθεί λόγω της προκήρυξης πρόωρων εκλογών.