12 Ιούνιος 2019, 15:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιούνιος 2019, 15:30

Απόπειρα ληστείας στο ΑΧΕΠΑ με άρωμα τρομοκρατίας

  • Απόπειρα ληστείας στο ΑΧΕΠΑ με άρωμα τρομοκρατίας
    Το ΑΤΜ που βρίσκεται στο ΑΧΕΠΑ (φωτ: Thestival.gr)

Τις κινήσεις των δύο επίδοξων ληστών της χρηματαποστολής για το ΑΧΕΠΑ φέρεται να παρακολουθούσε η Αντιτρομοκρατική, καθώς οι δράστες είναι παλιοί γνώριμοι των Αρχών. Ο ένας παρίστανε τον γιατρό και ο δεύτερος τον ασθενή και έτσι μπήκαν μέσα στο νοσοκομείο την ώρα που έφταναν οι υπάλληλοι της εταιρείας σεκιούριτι που μετέφεραν τις κασετίνες με τα χρήματα που προορίζονταν για το ATM.

Με την απειλή όπλων άρπαξαν τις κασετίνες, μία εκ των οποίων έπεσε και ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός με το μελάνι. Στη συνέχεια προσπάθησαν να διαφύγουν μέσω της Αγίου Δημητρίου, όπου έγινε η σύλληψή τους.

Οι δύο δράστες φέρονται να παρακολουθούσαν το νοσοκομείο και να γνώριζαν ότι σήμερα είναι η μισθοδοσία του προσωπικού και άρα θα γίνει χρηματαποστολή. Εκείνο που μάλλον δεν γνώριζαν είναι βρίσκονταν στο στόχαστρο της Αστυνομίας, η οποία ήξερε ότι σχεδίαζαν τη συγκεκριμένη ληστεία. Η σύλληψη έγινε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Thestival.gr, ο ένας δράστης στο παρελθόν ήταν προφυλακισμένος για 30 μήνες, μιας και τον Δεκέμβριο του 2010 είχε συλληφθεί την ώρα που έβγαινε από γιάφκα με οπλισμό στη Νέα Σμύρνη. Είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και στη συμμορία των «ληστών με τα μαύρα», και το διάστημα που ήταν προφυλακισμένος είχε κάνει απεργίες πείνας. Μέλος των «ληστών με τα μαύρα» φέρεται να είναι και ο δεύτερος δράστης, ο οποίος το 2006 συνελήφθη κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας.

Μετά τη διπλή σύλληψη έγιναν έρευνες και σε σπίτια στη Θεσσαλονίκη. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι έγινε τουλάχιστον μία προσαγωγή: πρόκειται για μια 39χρονη που διαμένει στην περιοχή της Τριανδρίας.