12 Ιούνιος 2019, 14:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιούνιος 2019, 14:14

Το ολλανδικό Κοινοβούλιο καταδικάζει τις δηλώσεις Ερντογάν για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

  • Το ολλανδικό Κοινοβούλιο καταδικάζει τις δηλώσεις Ερντογάν για τη Γενοκτονία των Αρμενίων
    (Φωτ.: Twitter / Anna A. Naghdalyan)

Ένα ψήφισμα με το οποίο καταδικάζονται οι δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη Γενοκτονία των Αρμενίων μιας και θεωρούνται «ρητορική μίσους» υπερψήφισε το Κοινοβούλιο της Ολλανδίας. Ο πρόεδρος της Τουρκίας σε ομιλία του σε συμπόσιο στην Άγκυρα στις 24 Απριλίου (ανήμερα της 104ης επετείου της Γενοκτονίας των Αρμενίων) περιέγραψε τα γεγονότα ως «εύλογη μετεγκατάσταση».

«Η δήλωση του Ερντογάν ήταν αποδεδειγμένα λανθασμένη, παραπλανητική και προσβλητική» είπε ο Βίκεν Μπαμπκενιάν, ανεξάρτητος ερευνητής για το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Ολοκαυτώματος και Μελετών Γενοκτονίας.

Το ψήφισμα εισήχθη στο ολλανδικό Κοινοβούλιο στις 6 Ιουνίου από τον βουλευτή της Χριστιανικής Ένωσης Γιοβέλ Φούρντεβιντς. Ο υπουργός Εξωτερικών Στεφ Μπλοκ δεν… έδωσε γραμμή για την ψήφιση, και δήλωσε μόνο ότι είναι στην κρίση των βουλευτών.

Σε μήνυμά της στο Twitter η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενίας τόνισε ότι η Ολλανδία για μια ακόμα φορά έδειξε ότι προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και την πρόληψη των γενοκτονιών.