10 Μάρτιος 2014, 09:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:29

Η Εύξεινος Λέσχη Νάουσας στον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας. Βίντεο

  • Η Εύξεινος Λέσχη Νάουσας στον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας. Βίντεο

Η Εύξεινος Λέσχη Νάουσας στον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας και την κήρυξης της επανάστασης του 1822. Δείτε το βίντεο και φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Λαμπρός υπήρξε ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας και της κήρυξης της επανάστασης, την ίδια μέρα, τον Φεβρουάριο του 1822 στη Νάουσα, η οποία οδήγησε στο ηρωικό της Ολοκαύτωμα τον Απρίλη του ίδιου έτους και την σφαγή των κατοίκων της από τους Οθωμανούς. Το πρωί της Κυριακής 9 Μαρτίου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Παντελεήμονος, ο οποίος και διάβασε το σύμβολο της Πίστεως, επ΄ευκαιρία του εορτασμού της Αναστυλώσεως των Αγίων Εικόνων και την λήξη της αιρετικής εικονομαχίας.

Ακολούθησε δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση στους μάρτυρες της Νάουσας, ενώ έξω από τον Άγιο Δημήτριο, ο οποίος στα χρόνια της επανάστασης ήταν Μητροπολιτικός, κοπέλες των τοπικών συλλόγων, ντυμένες με παραδοσιακές στολές, χόρεψαν την "Μακρυνίτσα".  Στην εκκλησία ήταν χορευτές και χορεύτριες του Ομίλου Γενίτσαροι και Μπούλες, του Πυρσού, της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας, του Λυκείου Ελληνίδων και του Συλλόγου Βλάχων, ενώ στις εκδηλώσεις έξω από το Ναό χόρεψαν και μέλη της "Αράπιτσας.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο βουλευτής κ. Βεσυρόπουλος, ο δήμαρχος Νάουσας κ. Καραμπατζός, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.Καλαϊτζίδης και Μπαλτατζίδου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Γκαρνέτας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο υποδιοικητής της Β΄ΜΚΔ Τχης κ. Παπαδόπουλος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, πολιτιστικών συλλόγων και φορέων. Δείτε video και πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον Άγιο Δημήτριο. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον προϊστάμενο του Ναού π. Νικόλαο για την άψογη φιλοξενία που μας προσέφερε στο πέρας των εκδηλώσεων.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο στο τέλος του άρθρου.

Πηγή: laos-epea.gr

Gallery