11 Ιούνιος 2019, 15:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιούνιος 2019, 16:01

Υπόθεση Novartis: Έρευνα από τον Άρειο Πάγο μετά τις καταγγελίες Αγγελή και Τουλουπάκη

  • Novartis: Την κατάθεση Φρουζή ζητά από τη Βουλή ο Άρειος Πάγος
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Παραγγελία για διπλή ποινική προκαταρκτική έρευνα με επίκεντρο την υπόθεση της Novartis έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Αφορμή είναι οι αναφορές και οι καταγγελίες τόσο από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή όσο και από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη – οι δυο δικαστικοί λειτουργοί κατήγγειλαν παρεμβάσεις στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Την ποινική έρευνα ανέλαβε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Δασούλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγες ημέρες πριν από την υποβολή της δεύτερης αναφοράς του Ιωάννη Αγγελή –και συγκεκριμένα περί τα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου– η Ελένη Τουλπουπάκη είχε καταθέσει αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με την οποία κατήγγειλε μια σειρά από πειθαρχικές και ποινικές συμπεριφορές που φέρονται να έχουν λάβει χώρα τη χρονική περίοδο κατά την οποία είχε την εποπτεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς ο Ιωάννης Αγγελής.

Στην επίμαχη αναφορά η εισαγγελέας επισήμαινε ότι ο Ιωάννης Αγγελής σε ημέρες που δεν ήταν η ίδια στο γραφείο της πήγε στην Εισαγγελία Διαφθοράς και αντέγραψε σε στικάκι από υπολογιστή όλο το αρχείο με τις εκκρεμείς υποθέσεις. Η πράξη αυτή, σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, δεν ενέπιπτε στα καθήκοντά του ως εποπτεύοντος της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Πλέον, ο αντιεισαγγελέας Δημήτρης Δασούλας αναμένεται να καλέσει όλα τα πρόσωπα που κατονομάζονται στις αναφορές των συναδέλφων του προκειμένου να διαπιστώσει εάν έχουν διαπραχθεί και από ποιους ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις, όπως η απόπειρα κατάχρησης εξουσίας και η παραβίαση μυστικότητας της ανάκρισης.