11 Ιούνιος 2019, 11:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιούνιος 2019, 11:08

Έριξε αυλαία το 13ο Σταυροδρόμι Παράδοσης και Πολιτισμού της ΕΠΩΦ

  • Έριξε αυλαία το 13ο Σταυροδρόμι Παράδοσης και Πολιτισμού της ΕΠΩΦ
    (Φωτ.: Κατερίνα Μπίλη)
  • Έριξε αυλαία το 13ο Σταυροδρόμι Παράδοσης και Πολιτισμού της ΕΠΩΦ
  • Έριξε αυλαία το 13ο Σταυροδρόμι Παράδοσης και Πολιτισμού της ΕΠΩΦ

Με αρκετά μεγάλη προσέλευση ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων. Το 13ο Σταυροδρόμι Παράδοσης και Πολιτισμού πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 7 έως την Κυριακή 9 Ιουνίου, χαρίζοντας σε όλους μοναδικές στιγμές. Οι εκδηλώσεις έγιναν στις εγκαταστάσεις του 2ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου «Αλέξανδρος Υψηλάντης».

Κάθε μέρα διεξαγόταν κι ένα διαφορετικό αφιέρωμα.

Η αυλαία άνοιξε την Παρασκευή 7 Ιουνίου με ποντιακούς χορούς απ’ όλα τα τμήματα του διοργανωτή συλλόγου, και ακολούθησε ποντιακό γλέντι. Την επομένη σειρά είχαν οι δημοτικοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα των πολιτιστικών συλλόγων Παραδεισίου Ρόδου (χοροί Δωδεκανήσων), Χριστού Σερρών (χοροί Σερρών), Ωραιοκάστρου «Μακεδνός» (χοροί Μακεδονίας), και τέλος του τμήματος δημοτικών χορών της ΕΠΩΦ (χοροί Ηπείρου). Ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι.

Την τελευταία μέρα η παιδική χορωδία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου άνοιξε το πρόγραμμα. Στη συνέχεια το τμήμα εκμάθησης ποντιακής διαλέκτου καθώς και ομάδα οκτώ μικρών λυράρηδων έδωσαν το δικό τους μήνυμα για τη θλιβερή επέτειο των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Εκδηλωσεις