10 Ιούνιος 2019, 23:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιούνιος 2019, 22:16

Τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο για τους μακεδονομάχους στη Μάχη της Οσνίτσανης

  • Τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο για τους μακεδονομάχους στη Μάχη της Οσνίτσανης

Το ετήσιο Μνημόσυνο για τους πεσόντες μακεδονομάχους στη Μάχη της Οσνίτσανης τελέστηκε την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 στην κεντρική πλατεία της Δαμασκηνιάς, παρουσία των Αρχών του τόπου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Αθανασίου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του ανώνυμου Μακεδονομάχου και στις προτομές των Καπετάν Βάρδα και Καπετάν Λίτσα, καθώς επίσης κατάθεση στεφάνων.

Στην τελετή παρευρέθη ο δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Κοζάνης Γιάννης Θεοφύλακτος, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Υγείας και Κοινωνικής Συνοχής Ηλία Κάτανα, του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Δαμασκηνιάς Παύλου Τζάνα, δημοτικών συμβούλων, αστυνομικών και πυροσβεστικών Αρχών, συλλόγων και αρκετού κόσμου.

Στην ομιλία της η εκπαιδευτικός Βασιλική Τζιμίρη αναφέρθηκε στην ιστορικότητα της μάχης, η οποία τόνισε τη σπουδαιότητα των γεγονότων, αλλά και τον συνεχή αγώνα που θα πρέπει να δώσει ο καθένας προσωπικά για να παραδοθεί στις επόμενες γενιές η παρακαταθήκη, που με αγώνες μάς άφησαν οι πρόγονοί μας. Ακολούθησαν χορευτικές εκδηλώσεις με παραδοσιακούς χορούς από τον Μορφωτικό-Πολιτιστικό Σύλλογο Σιάτιστας «Μαρκίδες Πούλιου», ενώ στην εκδήλωση συμμετείχε και η Φιλαρμονική του δήμου.