11 Ιούνιος 2019, 00:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιούνιος 2019, 23:35

Ίμβρος: Διήμερο αστρονομίας από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

  • Ίμβρος: Διήμερο αστρονομίας από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
    Το ανακαινισμένο κτήριο του Λυκείου στα Αγρίδια (φωτ.: imbrosunion.com)

Η εκδήλωση «Ημέρες Αστρονομίας» πραγματοποιείται το διήμερο 11 και 12 Ιουνίου 2019 στο Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ίμβρου, σε συνεργασία με το Λύκειο Gökçeada Atatürk Anadolu Lisesi και με τη στήριξη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Οι δράσεις θα παρουσιαστούν στους χώρους του Γυμνασίου-Λυκείου Ίμβρου, αλλά και σε υπαίθριους χώρους του νησιού.

Το διήμερο θα ολοκληρωθεί με μουσική εκδήλωση, στην οποία θα συμμετάσχουν μουσικοί από την Κωνσταντινούπολη και την Αθήνα.

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται στους μαθητές των σχολείων της Ίμβρου, αλλά και το ευρύτερο κοινό και περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά εργαστήρια αστρονομίας για παιδιά, προβολές με κινητό πλανητάριο, παρατηρήσεις του ήλιου και των πλανητών με φορητά τηλεσκόπια, ομιλίες και σεμινάρια Αστρονομίας.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στηρίζει και συμμετέχει στις παραπάνω εκδηλώσεις με προσωπικό από το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου, το οποίο έχει μεταβεί στην Ίμβρο για να υλοποιήσει εκπαιδευτικές δράσεις, όπως το ιστορικό πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της περιμέτρου της Γης, κατασκευή και εκτόξευση αυτοσχέδιων νεροπυραύλων, αλλά και ομιλία-παρουσίαση για το ευρύτερο κοινό.