10 Ιούνιος 2019, 19:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιούνιος 2019, 18:49

Κύπρος: Ονοματοδοσία πάρκου «Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπαλταδώρος»

  • Κύπρος: Ονοματοδοσία πάρκου «Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπαλταδώρος»
    (Φωτ.: philenews.com)

Με μια λιτή και ιδιαιτέρως συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Ιουνίου η ονοματοδοσία του Δημοτικού Πάρκου στην περιοχή Ελαιώνων στον Στρόβολο, παρά την οδό Ολυμπίου Διός, σε Πάρκο «Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπαλταδώρος». Με τον τρόπο αυτόν, ο Δήμος Στροβόλου θέλησε να αποτίσει φόρο τιμής στον ήρωα πιλότο της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που έχασε τη ζωή του στις 12 Απριλίου 2018, όταν το αεροσκάφος τύπου Mirage, του οποίου ήταν κυβερνήτης, κατέπεσε βορειανατολικά της νήσου Σκύρου, κατά τη διάρκεια διατεταγμένης αποστολής.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία της συζύγου, των δύο παιδιών και του αδερφού του αδικοχαμένου Γιώργου Μπαλταδώρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτισαν ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου Σάββας Αγγελίδης, ο πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο Ηλίας Φωτόπουλος και ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους. Επίσης, ο αρχηγός του ΓΕΕΦ, ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ, αξιωματούχοι των ένοπλων δυνάμεων και πλήθος κόσμου.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν στο κοινό τα λίγα λόγια που ανέφεραν ο αδελφός του εκλιπόντος Χρήστος Μπαλταδώρος, καθώς και ο συμμαθητής του στη Σχολή Ικάρων Σμηναγός Ιπτάμενος Χρύσανθος Ποταμίτης, οι οποίοι εξήραν το ήθος και την αριστεία του.

  • Πηγή: philenews.com.


(Φωτ.: philenews.gr)