11 Ιούνιος 2019, 09:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιούνιος 2019, 09:10

Τρικούβερτο ποντιακό γλέντι υπόσχεται το 8ο «Τη Περιστερί το λάλεμαν»

  • Τρικούβερτο ποντιακό γλέντι υπόσχεται το 8ο «Τη Περιστερί το λάλεμαν»
    Στιγμιότυπο από προηγούμενο γλέντι (φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Η Ένωση Ποντίων Περιστερίου κλείνει φέτος 30 χρόνια συνεχούς δράσης και παρουσίας στα πολιτιστικά ποντιακά δρώμενα και το γιορτάζει με ένα τρικούβερτο ποντιακό γλέντι. Το καθιερωμένο πλέον «Τη Περιστερί το λάλεμαν» έρχεται πολλά υποσχόμενο, προκειμένου να χαρίσει στους θεατές στιγμές άφθονης ποντιακής παράδοσης. Για 8η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται το Σάββατο 22 Ιουνίου στις 21:00, στο Άλσος Νέας Ζωής (πρώην πύλη στρατοπέδου Καραϊσκάκη επί της οδού Μιστριώτου).

Παλαίμαχοι χορευτές του συλλόγου θα χορέψουν τιμώντας τα 30 χρόνια του, ενώ θα υπάρξουν και αναφορές στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

«Η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερα σημαντική για το σύλλογό μας, καθώς έχουμε τη χαρά να γιορτάζουμε τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του. Τριάντα χρόνια προσφοράς, αγόγγυστης προσπάθειας με σκοπό τη μεταλαμπάδευση του πολιτισμού μας, αδιάκοπης προσπάθειας αδερφοποίησης με άλλα σωματεία (ποντιακά και μη), μα πάνω απ’ όλα 30 χρόνια καθημερινής προσπάθειας διατήρησης αρχών και αξιών καθότι ο σύλλογος είναι πάνω απ’ όλα μια οικογένεια» ανέφερε στο pontos-news.gr o πρόεδρος της Ένωσης, Θανάσης Αθανασιάδης.

Οι χορευτικές ομάδες προετοιμάζουν αυτόν τον καιρό ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων και τα 30 χρόνια του σωματείου. Στην εκδήλωση θα συμπράξουν οι καλλιτέχνες Γιάννης Κουρτίδης (τραγούδι), Γιώργος Σοφιανίδης (τραγούδι), Σταύρος Σαββίδης (τραγούδι), Γιώργος Κυριακίδης (λύρα), Αλέξανδρος Μιμίδης (αγγείο), Κώστας Αθανασίου (νταούλι), Κώστας Φουλίδης (πλήκτρα). Επίσης θα συμμετάσχουν και τα χορευτικά της Ένωσης Ποντίων Σαλαμίνας «Παναγία Σουμελά», του Συλλόγου Ποντίων Νέας Ιωνίας «Σινώπη» καθώς και της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου.

Επίσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο, κανείς δεν θα φύγει από τη μεγάλη γιορτή με άδειο στομάχι, καθώς εθελοντές θα παρασκευάζουν επιτόπου λαχταριστά πιροσκί.

Όλοι δηλώνουν πανέτοιμοι να ξεσηκώσουν τον κόσμο. «Με πολύ καλή διάθεση θα συμβάλω κι εγώ μαζί με εκλεκτούς καλλιτέχνες. Επιθυμία μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία στον κόσμο να ξεφύγει λίγο από την καθημερινότητα να χορέψει, να εκτονωθεί, και να πάρει μια ανάσα ζωής» ανέφερε στο pontos-news.gr o Σταύρος Σαββίδης. Έτοιμος και ο Γιώργος Σοφιανίδης για τη μεγάλη μέρα: «Υπόσχομαι σε όλους ότι θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να περάσουμε μια αξέχαστη, αμιγώς παραδοσιακή ποντιακή βραδιά» δηλώνει στο pontos-news.gr.

«"Τη Περιστερί το Λάλεμαν" αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία για σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών του συλλόγου, καθώς και σχηματισμό δεσμών φιλίας με μέλη αδελφών σωματείων. Σε μια κοινωνία που βλέπουμε συνεχώς να δημιουργούνται ομάδες και διαχωρισμοί, πόλωση και μίσος, είναι μια ευκαιρία για πραγματική αδελφοποίηση με μόνο γνώμονα την καταγωγή μας – και είναι κάτι που πραγματικά θα πρέπει να το διαφυλάσσουμε, να το στηρίζουμε και να εκμεταλλευόμαστε την ευκαιρία αυτή να γίνουμε μέλη αυτού του μεγάλου συνόλου» καταλήγει ο πρόεδρος.

Ελένη Κάλλη

Εκδηλωσεις