10 Ιούνιος 2019, 11:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιούνιος 2019, 11:19

Παιδικές κατασκηνώσεις 2019: Από σήμερα οι πρώτες αιτήσεις

  • Παιδικές κατασκηνώσεις 2019: Από σήμερα οι πρώτες αιτήσεις
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Στρατής Μπαλάσκας)

Ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία υποβολής των πρώτων αιτήσεων για τις κατασκηνώσεις, για τα παιδιά των ασφαλισμένων στον ΕΦΚΑ. Οι αιτήσεις για την Α’ κατασκηνωτική περίοδο θα γίνονται δεκτές έως τις 14 Ιουνίου, ενώ για τη Β’ και τη Γ’ κατασκηνωτική περίοδο, αλλά και για την κατασκηνωτική περίοδο για ΑμεΑ, θα γίνονται δεκτές από τις 17 έως τις 28 Ιουνίου.

Τα παιδιά που θα πάνε κατασκήνωση θα επιλεγούν μέσω κλήρωσης (στις 14 Ιουνίου και την Α’ περίοδο, και στις 28 Ιουνίου και τη Β’ και Γ’ περίοδο).

Από τις διαχειριστικές επιτροπές θα εκδοθούν ενημερωτικά έγγραφα και οδηγίες σχετικά με τις προϋποθέσεις και την διαδικασία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής, σύμφωνα με τις καταστατικές διατάξεις εκάστου εντασσόμενου φορέα.

Οι δικαιούχοι του π.ΟΑΕΕ υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής ηλεκτρονικά και τα πρωτότυπα δικαιολογητικά τα προσκομίζουν στο πλησιέστερο Περιφερειακό Τμήμα Μη Μισθωτών (π.ΟΑΕΕ).

Ομοίως, οι δικαιούχοι του π.ΤΑΠΙΤ/Ταμείο Πρόνοιας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΤΑΠΕΜ) θα προσκομίζουν στα ως άνω Περιφερειακά Τμήματα μη Μισθωτών (π.ΟΑΕΕ) την αίτηση συμμετοχής και τα συνημμένα δικαιολογητικά.

  • Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την κατασκηνωτική περίοδο του 2019 αφορά σε όλους τους εντασσόμενους φορείς του ΕΦΚΑ, δηλαδή των: π.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, π.ΤΑΞΥ, π.ΤΥΔΚΥ, π.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, π.ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, π.ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, π.ΕΤΑΑ-ΤΥΔΑ, π.ΕΤΑΑ-ΤΥΔΠ, π.ΕΤΑΑ-ΤΥΔΘ, π.ΕΤΑΑ-ΤΑΝ, π.ΕΤΑΑ-ΤΑΣ, π.ΟΑΕΕ, π.ΟΑΕΕ-ΤΑΝΤΠ, π.ΟΓΑ, π.ΤΠΔΕ-ΤΥΔΕ, π.ΤΑΠΙΤ-ΤΑΠΕΜ, π.ΤΑΥΤΕΚΩ (ΤΑΠ-ΟΤΕ, ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ, ΚΑΠ-ΔΕΗ ΣΥΝΤ/ΧΟΙ.