8 Ιούνιος 2019, 19:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιούνιος 2019, 19:29

Νέο μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία

  • Νέο μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Νέο μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος από τον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου, αμέσως μετά την άφιξη του για την επίσημη παρουσίαση της έκθεσης «Sight» του sir Antony Gormley. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι «από εδώ λοιπόν, την Δήλο του μύθου και της ιστορίας, εμείς, οι Έλληνες, στέλνουμε προς τους γειτονικούς μας λαούς, ιδίως δε προς την Τουρκία, το μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να ζήσουμε ειρηνικά με όλους και να μοιρασθούμε τις αρχές και τις αξίες αυτού του πολιτισμού».

Παράλληλα, τόνισε ότι «στέλνουμε όμως και το μήνυμα ότι είμαστε εξίσου αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι να υπερασπισθούμε, στο ακέραιο, αυτόν τον πολιτισμό, πάνω στη βάση του πλήρους και ειλικρινούς σεβασμού του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου στο σύνολό τους».

Τέλος, υπογράμμισε ότι η Δήλος, από το κέντρο των Κυκλάδων και την «καρδιά» του Αιγαίου, εξέπεμπε, εκπέμπει και θα εκπέμπει πάντοτε, urbi et orbi, το απαστράπτον φως του πνεύματος και της ειρήνης. Εκείνο το φως, το οποίο ήταν, είναι και θα παραμείνει, στο διηνεκές, δημιουργός δύναμη πολιτισμού.

Ο ΠτΔ μετέβη νωρίτερα σήμερα στη Μύκονο, όπου επισκέφθηκε την ομαδική έκθεση «The Palace at 4 a.m.» στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Μυκόνου και στη συνέχεια επισκέφθηκε την Δήλο, προκειμένου να παραστεί στην επίσημη παρουσίαση της έκθεσης «Sight». 

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δήμητρα Κατσιμεντέ.