8 Ιούνιος 2019, 20:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιούνιος 2019, 20:17

Θάνατος στις φλόγες για δύο ηλικιωμένους

  • Θάνατος στις φλόγες για δύο ηλικιωμένους
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ψωμάς)

Νεκρός ηλικιωμένος άνδρας εντοπίστηκε, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς μικρής έκτασης, που εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα 4ου ορόφου, επί της οδού Αγίου Νικολάου στην Καβάλα. Στο συμβάν, για το οποίο η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε στις 17:08 το απόγευμα του Σαββάτου, επιχείρησαν επτά πυροσβέστες με δύο οχήματα, ενώ από την πυρκαγιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο διαμέρισμα. Για το ανωτέρω περιστατικό, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μία γυναίκα 84 ετών κάηκε ζωντανή μέσα στο σπίτι της στο χωριό Κλωνί λίγα χιλιόμετρα από τη Σπερχειάδα στη δυτική Φθιώτιδα. Λίγο μετά τις 11 το πρωί, η μονοκατοικία στην οποία έμενε η ηλικιωμένη πήρε φωτιά από άγνωστη αιτία. Οι γείτονες προσπαθούσαν να την περιορίσουν, αλλά μάταια. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε και μέχρι να φτάσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα οχήματα από τη Μακρακώμη είχαν αρχίσει εκρήξεις μέσα στο σπίτι.

Όταν οι πυροσβέστες κατάφεραν να μπουν μέσα στο σπίτι, εντόπισαν την άτυχη γυναίκα να κάθεται στο σαλόνι όπου βρήκε φρικτό θάνατο. Επτά οχήματα και προσωπικό της ΠΥ, που έφτασαν εκεί, έδωσαν πραγματική μάχη για να περιορίσουν τις φλόγες οι οποίες κατέστρεψαν ολοσχερώς όλο το σπίτι. Το ειδικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διεξάγει έρευνες για να εντοπιστούν οι αιτίες της φωτιάς.