8 Ιούνιος 2019, 18:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιούνιος 2019, 18:09

Από ελληνική εταιρεία τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα της Αυστραλίας

  • Από ελληνική εταιρεία τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα της Αυστραλίας
    (Φωτ. αρχείου: biosar.gr)

Η Αυστραλία αποτελεί μια πολύ σημαντική αγορά για την Biosar σε ό,τι αφορά στην κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων. Η ελληνική εταιρεία, θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ, που ασχολείται με την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση φωτοβολταϊκών συστημάτων μεσαίας και μεγάλης κλίμακας, υλοποιεί έργα αξίας 204 εκατ. ευρώ (328 εκατ. δολάρια Αυστραλίας) στις Πολιτείες Βικτώρια, Νέα Νότια Ουαλία και Κουίνσλαντ, σύμφωνα με τον ιστότοπο της ομογένειας neoskosmos.com.

Στην Αυστραλία, ο ελληνικός όμιλος ξεκίνησε πρόσφατα την κατασκευή νέων φωτοβολταϊκών πάρκων, συνολικής ισχύος 421 MWp, τα οποία θα ολοκληρωθούν εντός του 2019. Παράλληλα, πριν από λίγο καιρό η Biosar ολοκλήρωσε την κατασκευή τριών ακόμα φωτοβολταϊκών πάρκων, ισχύος 240 MWp, έναντι συνολικού συμβατικού τιμήματος 139 εκατ. ευρώ.

Τα εν λόγω πάρκα βρίσκονται στο Κουίνσλαντ, ενώ σύμφωνα με την ετήσια οικονομική έκθεση του ομίλου, δύο εξ αυτών συνδέθηκαν με το υφιστάμενο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ το τρίτο επρόκειτο και αυτό να συνδεθεί εντός του φετινού πρώτου εξαμήνου.