8 Ιούνιος 2019, 17:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιούνιος 2019, 17:25

Το 2ο Olympic Day Run την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη

  • Το 2ο Olympic Day Run την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη
    (Φωτ.: Facebook / Olympic Day Run)

To Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης προσκαλεί τους φίλους του αθλητισμού να συμμετάσχουν ενεργά στον επετειακό εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας, λαμβάνοντας μέρος στο 2ο Olympic Day Run παρέα με Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και άλλους σημαντικούς αθλητές.

Ο αγώνας δρόμου 5.000μ. & 1.500μ. για οικογένειες και Δημοτικά Σχολεία, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019, διοργανώνεται από το Μουσείο σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, και τελεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, της IOPA, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Unesco, του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και άλλων θεσμικών φορέων της χώρας.

Κάτω από την σκιά του Ολύμπου, το μυθικό αυτό σύμβολο της αρχαιότητας, το 2o Olympic Day Run θα αναδείξει το μότο «Κινήσου, Μάθε, Ανακάλυψε» της ΔΟΕ για την Διεθνή Ολυμπιακή Ημέρα παρακινώντας μικρούς και μεγάλους να ζήσουν μια συναρπαστική, ολυμπιακή εμπειρία.

Με αφετηρία το Ολυμπιακό Μουσείο, το 2o Olympic Day Run θα διαγράψει πορεία μέσα από δρόμους και στενά της πόλης και θα αναπτυχθεί στο παραλιακό μέτωπο, μεταξύ του φυσικού υδάτινου στοιχείου και του κατασκευασμένου πράσινου τοπίου, για να καταλήξει στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και να σημάνει την έναρξη μιας υπαίθριας πολιτιστικής εκδήλωσης στον προαύλιο χώρο.

Ο εορτασμός της Ολυμπιακής Ημέρας πραγματοποιείται σε ετήσια βάση στις 23 Ιουνίου, ημέρα ίδρυσης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής από τον Πιέρ ντε Κουμπερτέν (Pierre de Coubertin) στο Παρίσι το 1894 και ανάθεσης των πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 1896.

Το Ολυμπιακό Μουσείο, ιδρυτικό μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου Ολυμπιακών Μουσείων και φορέας προβολής και προώθησης της παγκόσμιας Ολυμπιακής κληρονομιάς και του Ολυμπισμού ως φιλοσοφίας και τρόπου ζωής, είχε διοργανώσει, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία το 1o Olympic Day Run, μια από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα εκδηλώσεις εορτασμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας.