7 Ιούνιος 2019, 18:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Ιούνιος 2019, 17:59

Παραιτήσεις για το αναβατόριο της Ακρόπολης ζήτησε το ΥΠΠΟΑ

  • Παραιτήσεις για το αναβατόριο της Ακρόπολης ζήτησε το ΥΠΠΟΑ
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε ανακοίνωσή της, κάνει γωνστό ότι «μετά και το μείζον θέμα του αναβατορίου ΑμεΑ της Ακρόπολης» έχει ζητηθεί η παραίτηση της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών και του προϊσταμένου του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών.

«H λειτουργία του αναβατορίου ΑμεΑ απασχόλησε την πολιτική ηγεσία σε απόλυτη προτεραιότητα επί αρκετούς μήνες, τόσο για την αποκατάσταση της λειτουργίας του όσο και για την άμεση υλοποίηση νέας μόνιμης λύσης, ζητώντας παράλληλα τη βελτίωση συνολικά της λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης. Ωστόσο, η ανταπόκριση στο συγκεκριμένο περιστατικό οδήγησε στο να ζητηθούν οι παραιτήσεις λόγω ολιγωριών και σειράς λανθασμένων χειρισμών για τη διαχείριση του κορυφαίου μνημείου της χώρας που αποτελεί και ένα από τα σημαντικότερα όλης της ανθρωπότητας», τονίζει χαρακτηριστικά το ΥΠΠΟΑ.

Η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ ήρθε μετά τη δημοσιότητα που πήρε το περιστατικό με τους δύο μαθητές ΑμεΑ, τους οποίους αναγκάστηκαν να κουβαλήσουν στα χέρια για να επισκεφτούν την Ακρόπολη επειδή δεν λειτουργούσε το αναβατόριο.