6 Ιούνιος 2019, 20:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Ιούνιος 2019, 20:35

Ουγγαρία: Άλλα δύο πτώματα ανασύρθηκαν από τον Δούναβη

  • Ουγγαρία: Άλλα δύο πτώματα ανασύρθηκαν από τον Δούναβη
    Πλοίο του στρατού συμμετέχει στις έρευνες για τους αγνοούμενους (φωτ.: EPA/Zoltan Mathe Hungary Out)

Στους 15 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από το ναυάγιο που σημειώθηκε στις 29 Μαΐου στη Βουδαπέστη με πλοίο αναψυχής που μετέφερε Νοτιοκορεάτες τουρίστες, καθώς άλλα δύο πτώματα ανασύρθηκαν από τον Δούναβη. Σύμφωνα με τις ουγγρικές Αρχές, 13 άνθρωποι εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι.

Την Τετάρτη εντοπίστηκαν τα πτώματα δύο γυναικών, το ένα στο ύψος του Έρτσι, περίπου 50χλμ μακριά, και το άλλο στην ίδια τη Βουδαπέστη, όχι μακριά από το σημείο της τραγωδίας.

Το πλοίο αναψυχής «Mermaid», μήκους 26 μέτρων που μετέφερε 33 Νοτιοκορεάτες και δύο Ούγγρους μέλη πληρώματος, βυθίστηκε σε επτά δευτερόλεπτα, μετά τη σύγκρουσή του με το «Viking Sigyn», ένα κρουαζιερόπλοιο μήκους 135 μέτρων. Οι επιζώντες είναι μόνο επτά.

Ούγγροι και Νοτιοκορεάτες δύτες έχουν σταλεί επί τόπου στην προσπάθεια να ανασύρουν τα πτώματα που εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στο ναυαγισμένο σκάφος, σε βάθος τουλάχιστον επτά μέτρων στο επίπεδο της γέφυρας Μαργκερίτε, στο κέντρο της ουγγρικής πρωτεύουσας.

Ωστόσο, τα ισχυρά ρεύματα στον Δούναβη καθιστούν πολύ επικίνδυνες τις καταδυτικές επιχειρήσεις, αποκλείοντας σε αυτό το στάδιο το ενδεχόμενο κατάδυσης στο εσωτερικό του πλοίου. Ένας πλωτός γερανός, που διαθέτει αρκετή ισχύ προκειμένου να ανελκύσει το σκάφος, έφτασε την Τετάρτη στη Βουδαπέστη, αλλά θα πρέπει να παραμείνει σταθμευμένος βόρεια της ουγγρικής πρωτεύουσας, έως ότου η στάθμη του ποταμού επιτρέψει τη ρυμούλκηση μέχρι το σημείο του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο γερανός μπορεί να αναλάβει δράση στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Στο μεταξύ, Ούγγροι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο Ουκρανός καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου ήταν καπετάνιος ενός πλοίου στην Ολλανδία, το οποίο είχε προκαλέσει ατύχημα εκεί τον Απρίλιο. Σε δήλωσή τους, οι εισαγγελείς ανέφεραν επίσης πως η έρευνά τους δείχνει πως ο καπετάνιος «διέγραψε δεδομένα από το τηλέφωνό του» μετά τη σύγκρουση στη Βουδαπέστη.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / BX.