6 Ιούνιος 2019, 19:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Ιούνιος 2019, 19:01

Βανδαλισμοί στο τέμενος της Αθήνας λίγο πριν από το άνοιγμα

  • Βανδαλισμοί στο τέμενος της Αθήνας λίγο πριν από το άνοιγμα
    (Φωτ.: «Καθημερινή»)

«Στιγματισμένο» από βανδάλους ανοίγει αύριο τις πόρτες του το Ισλαμικό Τέμενος στην Αθήνα προκειμένου να υποδεχθεί τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο Κώστας Γαβρόγλου θα βρεθεί στις 12:00 στον Βοτανικό για να ενημερωθεί για την πορεία του έργου· οι εξωτερικές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και απομένουν ελάχιστα να γίνουν στο εσωτερικό.

Ωστόσο, το τέμενος δεν αναμένεται να ανοίξει σύντομα για τους πιστούς, καθώς μόλις στις 20 Μαΐου δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για τον Οργανισμό λειτουργίας του.

Παρά το γεγονός ότι αστυνομικοί φυλάσσουν σε 24ωρη βάση το κτήριο, βάνδαλοι, σύμφωνα με την Καθημερινή, κατάφεραν να γράψουν συνθήματα κατά του Ισλάμ στους τοίχους και στην εξωτερική πόρτα. Το τέμενος έχει γίνει στόχος τουλάχιστον επτά φορές, και όπως επισημαίνεται τα συνθήματα δεν είχαν υβριστικό περιεχόμενο, αλλά ζητούσαν να μην λειτουργήσει.

Σχετικά με τη λειτουργία του, ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής είχε αναφέρει στο Sputnik πως στην αρχή θα υπάρξει μια δοκιμαστική περίοδος διότι το ελληνικό κράτος δεν έχει δημιουργήσει ξανά κανένα χώρο προσευχής, για καμία θρησκευτική κοινότητα.