6 Ιούνιος 2019, 13:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Ιούνιος 2019, 12:43

Νιλς Χέγκελ: Ισόβια στον νοσηλευτή serial killer με τα 85 θύματα

  • Νιλς Χέγκελ: Ισόβια στον νοσηλευτή serial killer με τα 85 θύματα
    Ο Νιλς Χέγκελ κατά τη διάρκεια της δίκης του (φωτ.: EPA / Focke Strangmann)

Έναν από τους χειρότερους κατά συρροή δολοφόνους στην πρόσφατη ιστορία της Γερμανίας καταδίκασε σήμερα το ανώτατο δικαστήριο του Όλντεμπουργκ, επιβάλλοντας την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Ο 42χρονος νοσηλευτής Νιλς Χέγκελ κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία 85 ασθενών, ηλικίας από 34 έως 96 ετών.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο Νιλς Χέγκελ επέλεξε τυχαία τα θύματά του.

Δολοφόνησε 85 ανθρώπους, αναφέρει το κατηγορητήριο, αφενός επειδή ήθελε να δείξει στους συναδέλφους του τις ικανότητές του στην ανάνηψη, και αφετέρου «από βαρεμάρα». Πρώτα έκανε στους ασθενείς ενέσεις με θανατηφόρες δόσεις προκειμένου να προκαλέσει ανακοπή και στη συνέχεια προσπαθούσε να τους επαναφέρει στη ζωή, τις περισσότερες φορές μάταια.

Κατά τη διάρκεια της δίκης ο 42χρονος νοσηλευτής δεν εξέφρασε μεταμέλεια. Μάλιστα, συγκρατούμενοί του κατέθεσαν ότι μέσα στη φυλακή δήλωνε με ικανοποίηση ότι είναι ο μεγαλύτερος εγκληματίας της Γερμανίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η δίκη του Νιλς Χέγκελ ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου. Στόχος ήταν να διαλευκανθούν οι δολοφονίες τουλάχιστον 100 ασθενών στα δύο νοσοκομεία που εργάστηκε από το 2000 έως το 2005. Οι αστυνομικές Αρχές εικάζουν ότι τα θύματα μπορεί να φτάνουν ακόμα και τα 200, ωστόσο πρόκειται για κάτι που δεν μπορεί ν’ αποδειχθεί, καθώς πολλές από τις σοροί έχουν αποτεφρωθεί.