5 Ιούνιος 2019, 23:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Ιούνιος 2019, 23:15

Novartis: Ο Μανιαδάκης μηνύει τους προστατευόμενους μάρτυρες

  • Novartis: Ο Μανιαδάκης μηνύει τους προστατευόμενους μάρτυρες
    Αριστερά ο κατηγορούμενος πλέον στην υπόθεση Novartis, Νίκος Μανιαδάκης (εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Κατά των δύο άλλων μαρτύρων στρέφεται ο Νίκος Μανιαδάκης, ο οποίος από προστατευόμενος μάρτυρας κατέστη κατηγορούμενος, καθώς καταγγέλλει ότι τέλεσαν εις βάρος του τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της ψευδορκίας, της ψευδούς καταμηνύσεως και της συκοφαντικής δυσφημίσεως μέσω των καταθέσεών τους ενώπιον της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι καταθέσεις των άλλων μαρτύρων «βρίθουν ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών».

Επίσης, κατονομάζει τους δύο μάρτυρες αναφέροντας ότι «είτε από αμέλεια είτε από κακό συγχρονισμό της διαδικασίας λήψης καταθέσεων από τους προστατευόμενους μάρτυρες, είχαμε λάβει άπαντες γνώση της ταυτότητας ενός εκάστου από εμάς».

Την ίδια στιγμή, ο Ν. Μανιαδάκης υποστηρίζει ότι στα πρόσωπα των δύο προστατευόμενων μαρτύρων -οι οποίοι έχουν δώσει καταθέσεις και στις αμερικανικές Αρχές- υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων, καθώς το αμερικανικό Δίκαιο προβλέπει το δικαίωμα αποζημίωσης από 10% έως 30% του προστίμου, γεγονός που προσκρούει στο ελληνικό Δίκαιο.

Συγκεκριμένα, τονίζει ότι ο «Μάξιμος Σαράφης» δεν είχε κάνει καμία αναφορά στο πρόσωπό του στις πρώτες του καταθέσεις και πως η αξιοπιστία των καταθέσεων της «Αικατερίνης Κελέση» τίθεται υπό αμφισβήτηση, επειδή η ίδια βρίσκεται σε έντονη διαμάχη με τον Κωνσταντίνο Φρουζή, πρώην μεγαλοστέλεχος της Novartis.

Από την πλευρά του το πρώην στέλεχος της Novartis Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης αρνείται ότι είναι ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» και κατηγορεί τον Νίκο Μανιαδάκη ότι εξυπηρετεί συμφέροντα και σκοπιμότητες. Επίσης, λέει ότι επιφυλάσσεται να τον αντιμετωπίσει στα δικαστήρια, «αποκαλύπτοντας την ποιότητα και το ήθος του ανδρός».

  • Με πληροφορίες από dikastiko.gr.