5 Ιούνιος 2019, 23:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Ιούνιος 2019, 22:12

Επίτιμος δημότης Βόλου ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β’

  • Επίτιμος δημότης Βόλου ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β’
    Ο Πατριάρχης Θεόδωρος (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Κάτσικας)

Σε επίτιμο δημότη Βόλου αναγορεύθηκε ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’ μετά από πρόσκληση του μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Βόλου. Η τελετή ξεκίνησε με την προβολή βίντεο για το σημαντικό ιεραποστολικό έργο που επιτελεί ο Πατριάρχης στην Αφρική και ο ίδιος συγκινημένος δήλωσε πως είναι μεγάλη τιμή που αναγορεύθηκε επίτιμος δημότης Βόλου.

Ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας πραγματοποιεί στην πόλη διήμερη επίσκεψη μετά από 21 χρόνια, ενώ την Πέμπτη θα παραβρεθεί στην επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων για την 5η Ναυτική Εβδομάδα.

Την αναγόρευση του Πατριάρχη Θεόδωρου Β’ σε επίτιμο δημότη έκανε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος. Χαρίζοντας στον Πατριάρχη επίχρυση πλακέτα με το έμβλημα της Αργούς, είπε ότι η ημέρα αυτή είναι σημαντική και μεγάλη η τιμή για την πόλη.

Στην αντιφώνησή του, ο Πατριάρχης έκανε αναφορά στον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, στον ελληνισμό που φθίνει στην Αφρική, καθώς και στο ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου στη «μαύρη ήπειρο», λέγοντας ότι «ο ελληνισμός είναι η ραχοκοκαλιά για μας σε αυτή την ήπειρο. Σε μια ιεραποστολή πήγαμε με ένα αεροπλάνο έξι ώρες απόσταση. Ξαφνικά, από το πουθενά, εκεί που πήγαμε να δούμε μία ελληνική εκκλησία συναντήσαμε έξι οικογένειες, η μία εκ των οποίων κατάγεται από τον Βόλο και βρίσκονται εκεί 60 χρόνια».

Σημειώνεται ότι το έργο του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας, πέραν της διάδοσης της χριστιανικής θρησκείας, αφορά τη λειτουργία 2.500 ιατρικών κέντρων και 3.500 σχολείων με τη συμβολή της Ελληνικής Εκκλησίας και επιφανών Ελλήνων της Αφρικής.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.