5 Ιούνιος 2019, 22:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Ιούνιος 2019, 20:25

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Πρόγραμμα για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στις φυλακές

  • Προκαταρκτική εξέταση για τον θάνατο του 11 μηνών βρέφους

Εγκρίθηκε το διετές πρόγραμμα βελτίωσης των υπηρεσιών υγείας στις φυλακές κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, μεταξύ εκπροσώπων του Συμβουλίου της Ευρώπης και στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Χρηματοδοτείται με 600.000 ευρώ από το Ταμείο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (HumanRightsTrustFund) του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, κατά τη συνάντηση έγινε ο αρχικός προγραμματισμός για την υλοποίηση του προγράμματος και καταγράφηκαν οι βασικοί στόχοι και οι δράσεις του, με προοπτική την εξασφάλιση ισοδύναμων υπηρεσιών υγείας για τους κρατουμένους. Ειδικότερος στόχος του προγράμματος είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στις φυλακές, μέσω δράσεων για την επιμόρφωση του προσωπικού, την ανάπτυξη επιστημονικών πρωτοκόλλων βασισμένων στα διεθνή πρότυπα και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των συναρμόδιων φορέων.

Ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχης Φυτράκης, επισήμανε ότι «η έγκριση της σημαντικής αυτής χρηματοδότησης επισφραγίζει τη σταθερή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του ΥΔΔΑΔ και του Συμβουλίου της Ευρώπης την τελευταία τετραετία, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης και την αναβάθμιση του σωφρονιστικού μας συστήματος».

Από την πλευρά της, η Tanja Rakusic-Hadzic, επικεφαλής της μονάδας συνεργασίας στον τομέα του Ποινικού Δικαίου του Συμβουλίου της Ευρώπης, επανέλαβε τη σταθερή δέσμευση του Συμβουλίου της Ευρώπης να υποστηρίξει την πορεία της σωφρονιστικής μεταρρύθμισης στην Ελλάδα και τόνισε ότι μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος παρέχεται η αναγκαία τεχνογνωσία και πόροι για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στις φυλακές.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Π.Τσ.