5 Ιούνιος 2019, 20:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Ιούνιος 2019, 19:08

Βούρος: Με το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια προάγεται η οικονομική ανάπτυξη

  • Βούρος: Με το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια προάγεται η οικονομική ανάπτυξη
    Γενική άποψη του υπό κατασκευή γηπέδου της ΑΕΚ, τον Μάιο του 2019 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Στον ρ/σ ΣΠΟΡ 94,6 έδωσε την πρώτη του συνέντευξη ως δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας ο Γιάννης Βούρος, και όπως ήταν φυσικό στη συζήτηση κυριάρχησε το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Σχετικά με τη διαμάχη του τέως δημάρχου με την ομάδα για την «Αγια-Σοφιά» σχολίασε πως «υπήρξε μια πόλωση που χώρισε τη Φιλαδέλφεια σε γηπεδομάχους και γηπεδολάτρες», και τόνισε ότι ο Άρη Βασιλόπουλος ανήκει σε ένα τμήμα της κοινωνίας «που στέκεται ιδεοληπτικά απέναντι σε ό,τι έχει να κάνει με την επιχειρηματικότητα».

Βούρος: Πάνω απ’ όλα είναι η ιστορική μνήμη και ο συμβολισμός της ΑΕΚ για τη Φιλαδέλφεια. Το γήπεδο πρέπει να γίνει ο ακρογωνιαίος λίθος για να χτιστεί το brand name της πόλης.

Αναφορικά με τις καθυστερήσεις που υπήρξαν σε συνοδευτικά έργα, ανέφερε πως «είχε μπλοκαριστεί ό,τι είχε σχέση με την περίμετρο του γηπέδου, άλσος και υπογειοποίηση». Πρόσθεσε ότι ένα μέρος της οδού που αφορά την Περιφέρεια είχε ξεκολλήσει, αλλά δεν έχουν υπογραφεί ακόμα τα αντίστοιχα έγγραφα από το δήμο. «Οτιδήποτε έχει να κάνει με τα συνοδά έργα, έχει να κάνει με το δήμο. Μπορεί να είναι ένας πεζόδρομος, ένα πάρκινγκ. Σε μια-δυο βδομάδες που θα πάρουμε τα στοιχεία θα μπορώ να πω περισσότερα», τόνισε ο Γιάννης Βούρος.

Ερωτηθείς για το τι σημαίνει το γήπεδο της ΑΕΚ για τη Νέα Φιλαδέλφεια υπογράμμισε ότι προάγεται η οικονομική ανάπτυξη της πόλης. «Υπάρχουν μελέτες, που δεν θέλω να αποκαλύψω ακόμα, για τα κέρδη που θα υπάρχουν στα καταστήματα σε κάθε παιχνίδι της ομάδας. Το πολιτιστικό κομμάτι επίσης. Το μουσείο θα έχει κάθε μέρα επισκέψεις», κατέληξε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος.