5 Ιούνιος 2019, 18:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Ιούνιος 2019, 17:59

Ανοίγει η αρχαία αθηναϊκή γειτονιά κάτω από το Μουσείο της Ακρόπολης (φωτο)

 • Ανοίγει η αρχαία αθηναϊκή γειτονιά κάτω από το Μουσείο της Ακρόπολης (φωτο)
  (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
 • Μουσείο Ακρόπολης: «Οι πέτρες μιλούν» όλον τον Οκτώβριο 2
  (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
 • Μουσείο Ακρόπολης: «Οι πέτρες μιλούν» όλον τον Οκτώβριο
  (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
 • Το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει τα 10 χρόνια με δωρεάν είσοδο
  (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Στις 21 Ιουνίου, μία ημέρα μετά από τα 10α γενέθλια του Μουσείου της Ακρόπολης, το κοινό θα έχει για πρώτη φορά την ευκαιρία να περιηγηθεί σε μια αρχαία αθηναϊκή γειτονιά με σπίτια, εργαστήρια, λουτρά και δρόμους. Ουσιαστικά, πρόκειται για την ανεσκαμμένη έκταση των 4.000 τ.μ. που βρίσκεται κάτω από το μουσείο, και στην οποία θα εκτίθενται και αντιπροσωπευτικά αντικείμενα της καθημερινότητας των Αθηναίων του 5ου αιώνα π.Χ.

Το Μουσείο της Ακρόπολης έχει υποδεχθεί 14,5 εκατ. επισκέπτες και θεωρείται ήδη ένα από τα σπουδαιότερα στον κόσμο.

Από τις 11 Ιουνίου στο ισόγειο με ελεύθερη είσοδο θα υπάρχει η φωτογραφική περιοδική έκθεση με τίτλο «Σμίλη και μνήμη, η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης», που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αρχιτέκτονα Χαράλαμπου Μπούρα, το όνομα του οποίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης.

Επίσης, στις 13 Ιουνίου ο Ιταλός καθηγητής Τζιοβάνι Βέρι θα δώσει μια διάλεξη για την πολυχρωμία των Γλυπτών του Παρθενώνα, ενώ στις 19 οι επισκέπτες θα απολαύσουν στον προαύλιο χώρο μια ορχηστρική συναυλία υπό τη μουσική διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου.