5 Ιούνιος 2019, 08:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Ιούνιος 2019, 08:32

Ο Παυλόπουλος θα παρασημοφορήσει τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ

  • Ο Παυλόπουλος θα παρασημοφορήσει τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ
    Ο Π. Παυλόπουλος ανταλλάσσει χειραψία με τον Τ. Μπαχ υπό το βλέμμα του Σ. Καπράλου (φωτ.: ΕΟΕ)

Toν Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο επισκέφτηκε χθες (4/6) ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Τόμας Μπαχ, παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου. Ο Π. Παυλόπουλος ενημέρωσε τον Τόμας Μπαχ για την πρόθεσή του να τον παρασημοφορήσει με τον Μεγαλόσταυρο του Φοίνικος.

Ο ΠτΔ, υποδεχόμενος τον Τόμας Μπαχ, είπε μεταξύ άλλων: «Θέλω να σας ευχαριστήσω και για το γεγονός ότι το 2021, όταν η Ελλάδα θα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, η οποία οδήγησε στη θεμελίωση του νεότερου ελληνικού κράτους, η σύνοδος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής θα γίνει, σε μια τόσο συμβολική χρονιά, στην Αθήνα. Και είμαι βέβαιος ότι θα συμπέσει με ένα άλλο σημαντικό για μας γεγονός: Την επανεκλογή σας στην προεδρία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Διότι είμαστε πεπεισμένοι ότι θα επανεκλεγείτε – εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να επανεκλεγείτε και αυτό σας το οφείλουμε για να μπορέσετε να ολοκληρώσετε αυτό το μεγάλο έργο, το οποίο έχετε ξεκινήσει.

»Απόδειξη αυτής της ειλικρίνειάς μας και του πόσο σας εκτιμούμε, είναι το ότι αποφασίσαμε να σας απονείμουμε τον Μεγαλόσταυρο του Φοίνικος, το μεγαλύτερο παράσημο, το οποίο μπορώ να σας απονείμω. Αυτό θα είχε γίνει ήδη –όπως σας είπα είναι μερικές διατυπώσεις που αφορούν περισσότερο την γερμανική πλευρά και τις διαδικασίες της γερμανικής πλευράς– αλλά έτσι θα έχω την χαρά να σας ξαναδώ εδώ, στο Προεδρικό Μέγαρο, για να κάνουμε και την τελετή όπως αρμόζει σε τέτοιες περιπτώσεις».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΟΕ επισήμανε: «Εκτιμούμε ιδιαιτέρως τη γενναιοδωρία σας, η οποία μας συγκινεί πολύ, και μας δίνει και την ευκαιρία να σας πούμε για άλλη μια φορά ένα θερμό ευχαριστώ και σε εσάς, στην Προεδρία της Δημοκρατίας, και στην Ελλάδα και στους Έλληνες. Διότι είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες, οι οποίοι έδωσαν αυτήν την πολλή μεγάλη κληρονομιά σε όλη την ανθρωπότητα, τον Ολυμπισμό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και γνωρίζω πολύ καλά ότι εσείς προσωπικά έχετε στηρίξει με πάρα πολύ μεγάλη ένταση όλες τις αξίες του Ολυμπισμού, το Ολυμπιακό Ιδεώδες, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και αποτελέσατε με τη δουλειά σας πηγή έμπνευσης για εμάς στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και μας δείξατε πώς μπορούμε να ταιριάξουμε, να προσαρμόσουμε τις παραδοσιακές και ιστορικές αυτές σπουδαίες αξίες με το σύγχρονο κόσμο και κάθε φορά που έχουμε οργανώσει κάποια εκδήλωση στο πλαίσιο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής εδώ στην Ελλάδα, πάντοτε με την παρουσία σας έχετε αποδείξει τη στήριξή σας».