4 Ιούνιος 2019, 23:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Ιούνιος 2019, 23:44

Απεβίωσε ο εκδότης Χρήστος Σιαμαντάς

  • Απεβίωσε ο εκδότης Χρήστος Σιαμαντάς
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Έφυγε από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 85 ετών ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στο χώρο του ελληνικού Τύπου και των εκδόσεων, ο Χρήστος Σιαμαντάς. Ένας παραδοσιακός εκδότης που συνέδεσε το όνομά του με τρεις ημερήσιες εφημερίδες, την Ελευθεροτυπία, τη Μεσημβρινή και την Επικαιρότητα.

Γεννήθηκε το 1934 στη Μακύνεια Ναυπακτίας. Εκτός από την έκδοση ιστορικών εφημερίδων, ασχολήθηκε και με τις εκδόσεις βιβλίων ιδρύοντας τον εκδοτικό οίκο «Ελληνική Μορφωτική Εστία» (αργότερα μετονομάστηκε σε «Μορφωτική Εστία»). Εξέδωσε σημαντικά βιβλία όπως τα απομνημονεύματα των Ουίνστον Τσόρτσιλ και Σαρλ Ντε Γκωλ, την Ιστορία της Νεώτερης Ελλάδος του Γεωργίου Ρούσσου αλλά και μετέπειτα τα βιβλία για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή του Κρις Γκουντχάουζ και τον Τάκη Λαμπρία. Το 1993 ανέλαβε πρόεδρος στην Χρηματιστηριακή Βορείου Ελλάδος, η οποία το 1995 εξαγοράστηκε από τον υιό του Βασίλη Σιαμαντά. Όμως, ο ίδιος παρέμεινε πρόεδρος (μη εκτελεστικός) έως και σήμερα που απεβίωσε.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αεροπαγίτου και ώρα 11:30 π.μ. Η ταφή του θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Μακύνεια Ναυπακτίας.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.