4 Ιούνιος 2019, 19:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Ιούνιος 2019, 17:56

Σάλος στην Ιταλία με φίλαθλους της Ελλάς Βερόνα που πανηγυρίζουν με ναζιστικούς ύμνους

  • Σάλος στην Ιταλία με φίλαθλους της Ελλάς Βερόνα που πανηγυρίζουν με ναζιστικούς ύμνους
    (Φωτ.: Alessandro Sabattini}

Με ναζιστικά εμβατήρια και συνθήματα που μόνο το πνεύμα του αθλητισμού δεν τιμούν πανηγύρισαν την Κυριακή οι φίλαθλοι της Ελλάς Βερόνα (Hellas Verona), στην Ιταλία την επάνοδο της ομάδας τους στην Α’ κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.  

Γιορτάζοντας τη μεγάλη επιτυχία, στην κεντρική πλατεία Μπρε, έξω από τη διάσημη Αρένα της Βερόνα, οι φίλαθλοι βροντοφώναξαν: «Είμαστε μία ομάδα φανταστική, με της σβάστικας τη μορφή, δείτε τι ομορφιές, μας προπονεί ο Ρούντολφ Ες»!

Σε βίντεο που ανέβασε η εφημερίδα La Repubblica οι φίλαθλοι της ομάδας φαίνονται να πανηγυρίζουν με αναμμένους πυρσούς. Με αφορμή τα εγκαίνια του πετάλου στο στάδιο Μπεντεγκόντι, χαρακτηρίστηκαν από το βίντεο που είχε προβληθεί τότε με την ομιλία του νεοναζί Λούκα Καστελίνο, επικεφαλής των φανατικών οπαδών της ομάδας και συντονιστή της νεοναζιστικής Forza Nuova στη βόρειο Ιταλία, εναντίον του οποίου εκκρεμούν έρευνες και διώξεις. «Ποιος επέτρεψε τη γιορτή τούτη, ποιος πλήρωσε για όλα αυτά, ποιος τα εγγυάται; Ένα όνομα έχει: Άντολφ Χίτλερ», δήλωνε τότε στο παραλήρημά του ο Καστελίνο. Αμέσως μετά εν χορώ απαντούν οι οπαδοί: «είμαστε μία ομάδα φανταστική, με της σβάστικας τη μορφή…».