4 Ιούνιος 2019, 19:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Ιούνιος 2019, 12:44

Apple: Αντικαθιστά το iTunes με τρεις ξεχωριστές εφαρμογές

  • Apple: Αντικαθιστά το iTunes με τρεις ξεχωριστές εφαρμογές

«Τέλος εποχής» για τη μουσική υπηρεσία iTunes, που είχε εμφανιστεί το 2001, καθώς η Apple ανακοίνωσε στην ετήσια διεθνή συνάντηση των προγραμματιστών της (WWDC), στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας, ότι την αντικαθιστά με τις τρεις ξεχωριστές εφαρμογές Apple Music, Apple Podcasts και Apple TV.

Αυτό, μεταξύ άλλων, έχει ως συνέπεια ότι οι χρήστες δεν θα υποχρεούνται πια να χρησιμοποιούν το iTunes για να συγχρονίζουν τα iPhones τους με τους υπολογιστές τους.

Στην ίδια εκδήλωση η εταιρεία ανακοίνωσε τα νέα αναβαθμισμένα λειτουργικά συστήματα iOS 13, iPad OS και MacOS Catalina για τις συσκευές της (iPhones, iPads, Macs, Apple Watches), καθώς και έναν νέο υπολογιστή Mac Pro, με οθόνη ανάλυσης 6Κ, ο οποίος θα βγει στην αγορά φέτος το φθινόπωρο με αρχική τιμή 6.000 δολαρίων.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το BBC, η εταιρεία θα προσφέρει στους χρήστες τη νέα δυνατότητα «Sign in with Apple», ώστε –αν θέλουν– να χρησιμοποιούν το λογαριασμό τους Apple αντί τους λογαριασμούς Google ή Facebook για να συνδέονται στις διάφορες εφαρμογές, κάτι που κατά την εταιρεία θα προστατεύσει καλύτερα τα δεδομένα των χρηστών.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΔρ.