4 Ιούνιος 2019, 11:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Ιούνιος 2019, 11:16

Εθνικές εκλογές 2019: Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ προς τις κάλπες

  • Εθνικές εκλογές 2019: Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ προς τις κάλπες
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας ενόψει των πρόωρων εθνικών εκλογών, με κεντρικό πρόσωπο την Έφη Αχτσιόγλου. Η υπουργός Εργασίας κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η εκπρόσωπος της Κουμουνδούρου, μιας και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είναι πολύ πιθανό να διεκδικήσει την εκλογή του με σταυρό.

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών έχουν στριμώξει στη γωνία τον ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε διαδικασία ανασυγκρότησης.

Χθες έγινε η πρώτη συνάντηση της ομάδας του «πρωινού καφέ» στην οποία συμμετέχουν ο γραμματέας Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Η αναβάθμιση της Έφης Αχτσιόγλου γίνεται και προκειμένου να αναδειχθεί το έργο της κυβέρνησης στον τομέα της εργασίας, μιας και ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι τα μέτρα που ελήφθησαν δεν προβλήθηκαν όσο έπρεπε. Επιπλέον ο πολιτικός λόγος και το προφίλ της θεωρείται ότι εξυπηρετούν την επικοινωνιακή στρατηγική της Κουμουνδούρου.

Στρατηγικό ρόλο αναμένεται να έχουν και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Γιάννη Δραγασάκη που θα πρέπει να συντάξουν ένα σχέδιο συμπληρωματικών μέτρων για τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Η παρουσίαση της δέσμης προτάσεων αναμένεται να γίνει σε ειδική εκδήλωση από τον Αλέξη Τσίπρα.

Την Παρασκευή, άλλωστε, θα ανακοινωθούν και τα πρώτα ονόματα στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, με την Κουμουνδούρου να θεωρείται ότι θα επιμείνει στη γραμμή της ενίσχυσης της Προοδευτικής Συμμαχίας, την ώρα που το βλέμμα της είναι στραμμένο και στις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ. Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα επιλέξει να κάνει μεγάλες και ανοιχτές πολιτικές συγκεντρώσεις, όπως έγινε ενόψει των ευρωεκλογών, αλλά οι εμφανίσεις του θα είναι στοχευμένες και θεματικές με στόχο να «περάσει» στους πολίτες το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο θα κάνουν και άλλα στελέχη του κόμματος, δίνοντας έμφαση στις τοπικές εκδηλώσεις.