3 Ιούνιος 2019, 19:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Ιούνιος 2019, 18:37

Κατρούγκαλος: Στην Κύπρο για την 1η Τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Αρμενίας

  • Κατρούγκαλος: Στην Κύπρο για την 1η Τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Αρμενίας
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στην Κύπρο θα βρίσκεται αύριο ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, προκειμένου να συμμετάσχει από κοινού με τους ομολόγους του της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη και της Αρμενίας Zohrab Mnatsakanyan, στις εργασίες της Τριμερούς Υπουργικής Συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Αρμενίας, που συγκαλείται για πρώτη φορά. Οι τρεις υπουργοί Εξωτερικών και οι αντιπροσωπείες τους θα συζητήσουν ζητήματα περιφερειακού ενδιαφέροντος και κυρίως τις πρόσφατες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, εστιάζοντας στις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Επίσης, θα συζητήσουν την κατάσταση στον Καύκασο και τα Δυτικά Βαλκάνια, τις σχέσεις της Αρμενίας με την ΕΕ, καθώς και θέματα Διασποράς και Ενέργειας.

Ακόμη, θα συζητηθούν οι δυνατότητες ενισχυμένης συνεργασίας, τόσο στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών, όσο και μεταξύ των τριών χωρών σε τομείς που άπτονται της ασφάλειας και της οικονομικής ανάπτυξης. Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ θα έχει και εθιμοτυπική συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα επιστρέψει αυθημερόν στην Αθήνα μαζί με τον Αρμένιο ομόλογό του, με τον οποίο θα έχει δείπνο εργασίας. Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ανδρών θα τεθεί η περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και περιφερειακά και διεθνή θέματα.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σοφία Αραβοπούλου.