3 Ιούνιος 2019, 21:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Ιούνιος 2019, 18:39

Κορδελιό: Παιχνίδι γνώσεων «Παίζοντας γνωρίζω τον Πόντο», για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία

  • Κορδελιό: Παιχνίδι γνώσεων «Παίζοντας γνωρίζω τον Πόντο», για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία
    Μέλη του Συλλόγου Ποντίων Ελευθερίου-Κορδελιού στις εκδηλώσεις μνήμης της Θεσσαλονίκης (φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου-Κορδελιού)

Στο πλαίσιο των δράσεων για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, ο Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου-Κορδελιού, με την υποστήριξη του Δήμου, διοργανώνει παιχνίδι μνήμης, γνώσης και θύμησης των Ελλήνων του Πόντου.

Το παιχνίδι «Παίζοντας γνωρίζω τον Πόντο» θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης 5 Ιουνίου στην πλατεία του πεζόδρομου στο Κορδελιό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου, η δράση απευθύνεται σε μέλη και φίλους του σωματείου αλλά και σε κατοίκους της περιοχής. Το παιχνίδι θα παρουσιάσουν ο σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης και ο συγγραφέας και εκπαιδευτικός Νίκος Παλασίδης. «Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν με παιγνιώδη τρόπο την ιστορία, τη γεωγραφία, τη μουσική και το τραγούδι, αλλά και τη γευσιγνωσία των προγόνων μας στις πόλεις και τα χωριά του Πόντου. Τις συνήθειες και τη ζωή στον Εύξεινο Πόντο. Μια δράση, ένα παιχνίδι γνώσεων με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από τον βίαιο και άδικο ξεριζωμό των Ποντίων» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στο παιχνίδι γνώσεων θα υπάρχουν δύο ομάδες (ανδρών και γυναικών), όπως επίσης μία ομάδα χορευτών. Την όλη δράση θα συνοδεύει παίζοντας λύρα αλλά και τραγουδώντας ο Πόλυς Παυλίδης, ενώ στο νταούλι θα είναι ο Γιάννης Λαζαρίδης.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Τρίτη 4 Ιουνίου στο τηλέφωνο του συλλόγου (2310768530 – απογευματινές ώρες).