3 Ιούνιος 2019, 13:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Ιούνιος 2019, 12:39

Εκλογές μετά κεραυνών: Σχεδόν 10.000 έπεσαν στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα την Κυριακή

  • Εκλογές μετά κεραυνών: Σχεδόν 10.000 έπεσαν στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα την Κυριακή
    (Φωτ.: seleo.gr)

Το σύστημα εντοπισμού κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε 9.990 κεραυνούς στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα την Κυριακή, ημέρα των εκλογών.

Εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που σε πολλές περιπτώσεις συνοδεύτηκαν από χαλαζοπτώσεις, μεταξύ άλλων στη δυτική Μακεδονία, τη βόρεια Θεσσαλία, στο Πήλιο, καθώς και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Σχετικά μεγάλα ύψη ολικού υετού καταγράφηκαν σε όλη τη Μακεδονία. Οι σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη ολικού υετού στη Νάουσα, στην Ελευθερούπολη, στο Δοξάτο Δράμας, στο Βελβεντό Κοζάνης και στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης.

Κατά την ισχυρή καταιγίδα που έπληξε το κέντρο της Θεσσαλονίκης λίγο πριν από το μεσημέρι της Κυριακής, μέσα σε μισή περίπου ώρα οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στο Επταπύργιο και στη ΔΕΘ κατέγραψαν 23,2 και 19,4 χιλιοστά βροχής αντίστοιχα (ένα χιλιοστό βροχής αντιστοιχεί σε ένα τόνο νερού ανά στρέμμα).

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.