3 Ιούνιος 2019, 00:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Ιούνιος 2019, 08:21

Τσίπρας προς νικητές εκλογών: Να κάνετε καλύτερες πόλεις και τοπικές κοινωνίες

  • Τσίπρας προς νικητές εκλογών: Να κάνετε καλύτερες πόλεις και τοπικές κοινωνίες
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Εύη Φυλαχτού)

Να κάνουν καλύτερες πόλεις, περιφέρειες και τοπικές κοινωνίες την επόμενη τετραετία, εκμεταλλευόμενοι το νέο θεσμικό καθεστώς, προέτρεψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τους νέους δημάρχους και περιφερειάρχες, σε δηλώσεις που έκανε κατά την επίσκεψή του στην πλατεία Συντάγματος, στα περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ, της Ρένας Δούρου και του Νάσου Ηλιόπουλου.

Αφού συνεχάρη όσους επικράτησαν στον β’ γύρο, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «στην πολιτική, όπως και στη ζωή, έχει σημασία να ξέρεις να κερδίζεις, αλλά και να ξέρεις και να χάνεις. Σημασία έχει να σηκώνεσαι πάλι όρθιος και να παλεύεις».

Επίσης, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους υποψηφίους του, που όπως είπε έδωσαν μια «μάχη πολιτικού πολιτισμού και υπερασπίστηκαν τις αξίες τους».

Σημείωσε δε ότι το νέο εκλογικό σύστημα που εφαρμόστηκε προβλέπει τη συνεννόηση και την προγραμματική και πολιτική σύγκλιση στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια. Είπε ακόμη ότι «οι πολιτικές αντιπαραθέσεις είναι γνωστές, όπως και οι αντιθέσεις, αυτές δεν θα αλλάξουν, ωστόσο στα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια θα δοθεί η δυνατότητα όπου υπάρχει κοινός τόπος να υπάρξουν συλλογικές αποφάσεις προς όφελος των πολιτών».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός είπε ότι «ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να δώσουμε τη μάχη των μαχών, που είναι οι εθνικές εκλογές».