2 Ιούνιος 2019, 23:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Ιούνιος 2019, 08:28

Ο Γιώργος Πατούλης νέος περιφερειάρχης Αττικής

  • Ο Γιώργος Πατούλης νέος περιφερειάρχης Αττικής
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Σαφής ήταν η επικράτηση του Γιώργου Πατούλη έναντι της Ρένας Δούρου για την περιφέρεια Αττικής, καθώς με ενσωματωμένο το 75% των εκλογικών τμημάτων, ο απερχόμενος δήμαρχος Αμαρουσίου καταλαμβάνει το 65,97% των ψήφων (περίπου 534.000 ψήφοι), ενώ η νυν περιφερειάρχης συγκεντρώνει το 34,03% (σχεδόν 275.000 ψήφοι).

Στις πρώτες του δηλώσεις από το προεκλογικό του περίπτερο, ο Γιώργος Πατούλης συνεχάρη τους συνυποψήφιούς του και σημείωσε ότι δεν βλέπει χθεσινούς αντιπάλους, αλλά μελλοντικούς συνεργάτες.

«Σήμερα ξεκινάμε μια νέα αρχή για την Αττική», είπε. «Και σας θέλω όλους δίπλα μου. Από όπου κι αν προέρχεσθε, ό,τι κι αν ψηφίσατε», πρόσθεσε. Επίσης, τόνισε ότι είναι αποφασισμένος να δουλέψει νυχθημερόν για την Αττική και τους κατοίκους της και υποσχέθηκε ότι δεν θα απογοητεύσει κανέναν.

Επίσης, ευχαρίστησε τους συνεργάτες, τους εθελοντές και όσους τον στήριξαν στην προεκλογική του εκστρατεία και αναφερόμενος στους κύριους στόχους του σημείωσε: «Να βάλουμε την Αττική στις πρώτες Περιφέρειες της Ευρώπης. Αρκετά διχαστήκαμε. Ξεκινάμε για μια Αττική αντάξια του Πολιτισμού και της Ιστορίας της». Και κατέληξε: «Να φέρουμε τα παιδιά μας από την Ευρώπη. Να κάνουμε το καλύτερο για τα σπίτια μας».

Ο Γιώργος Πατούλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961 και έχει καταγωγή από την Κρήτη. To 1981 εισήχθη στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και ειδικεύτηκε ως ορθοπεδικός-χειρουργός στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή. Εργάστηκε ως ιατρός, ενώ την περίοδο 1998-2000 ειδικεύτηκε στα Οικονομικά της Υγείας και αποφοίτησε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Η συνδικαλιστική του δράση στον χώρο της Υγείας ξεκίνησε το 1996, ενώ από το 2011 είναι Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Στο κομμάτι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δραστηριοποιείται από το 1998, οπότε και εκλέχτηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Πεύκης. Το 2006 εξελέγη δήμαρχος Αμαρουσίου. Είναι παντρεμένος με τη Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, με την οποία έχει αποκτήσει έναν γιο.