1 Ιούνιος 2019, 21:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Ιούνιος 2019, 21:22

Ρωσία: Στους 79 οι τραυματίες από τις εκρήξεις στο στρατιωτικό εργοστάσιο

  • Πλάνα από ελικόπτερο μετά τις εκρήξεις στο εργοστάσιο Κριστάλ

Ο αριθμός των ατόμων που τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά στο στρατωτικό εργοστάσιο εκρηκτικών Κριστάλ στο Ντζερζίνσκ, στην περιοχή Νίζνι Νόβγκοροντ της Ρωσίας, αυξήθηκε σε 79, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της χώρας. «Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 79 άνθρωποι αναζήτησαν ιατρική βοήθεια μετά την έκρηξη στο Κριστάλ: 38 εργάτες του εργοστασίου και 41 κάτοικοι της πόλης. Δεν υπάρχουν παιδιά μεταξύ των τραυματιών. Μια γυναίκα είναι σε σοβαρή κατάσταση» επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν νωρίς το μεσημέρι και έγιναν αισθητές σε όλη την πόλη των 230.000 κατοίκων. Πέντε κτήρια του εργοστασίου υπέστησαν ζημιές, ενώ καταγράφηκαν φθορές σε περίπου 180 κτήρια της πόλης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, που επικαλείται πληροφορίες από τις τοπικές Αρχές. Η φωτιά κατασβέστηκε.

Το Ντζερζίνσκ κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως και τρεις γειτονικοί οικισμοί. Ο αναπληρωτής κυβερνήτης, μιλώντας στο Rossiya 24 TV, είπε αρχικά ότι αγνοούνται δύο άνθρωποι, αλλά στη συνέχεια υπογράμμισε ότι αυτή η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί.

  • Πηγή: Reuters.