31 Μάιος 2019, 20:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Ιούνιος 2019, 16:15

Και πάλι η Γενοκτονία των Ποντίων μένει εκτός ύλης από την Ιστορία της Γ' Λυκείου

  • Και πάλι η Γενοκτονία των Ποντίων μένει εκτός ύλης από την Ιστορία της Γ' Λυκείου

Την ύλη των μαθημάτων της Γ’ Λυκείου που θα εξεταστούν στις Πανελλήνιες του 2020 ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Όπως αναφέρεται, για πρώτη φορά οι ανακοινώσεις γίνονται από τον Μάιο, «με στόχο την έγκαιρη ενημέρωση και την προετοιμασία τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2019-2020».

Βέβαια, για μία ακόμα χρονιά στη διδακτέα-εξεταστέα ύλη της Ιστορίας δεν περιλαμβάνεται το κεφάλαιο για τον παρευξείνιο ελληνισμό. Μπορεί οι διδακτικές ώρες να αυξήθηκαν κατά μία, στις έξι, ωστόσο προσθήκες ενοτήτων υπήρξαν μόνο στο κεφάλαιο για τα ελληνικά πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα και στο κεφάλαιο για το προσφυγικό ζήτημα.

Αν και στο κεφάλαιο για τον παρευξείνιο ελληνισμό χρησιμοποιείται η λέξη «γενοκτονία» για να περιγράψει τη μεθοδευμένη εξόντωση των Ελλήνων του Πόντου, εν τούτοις στο κεφάλαιο για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα κατά τον 19ο και τον 20ό αιώνα που προηγείται δεν χρησιμοποιείται ο αντίστοιχος όρος.

  • Δείτε ΕΔΩ τη διδακτέα-εξεταστέα ύλη και ΕΔΩ το κεφάλαιο για τον παρευξείνιο ελληνισμό από το βιβλίο Ιστορίας της Γ’ Λυκείου.