1 Ιούνιος 2019, 11:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Ιούνιος 2019, 11:09

Το 21ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Με μάσκες, γάντια και αντισηπτικά το 22ο Συναπάντημα Ποντιακών Σωματείων στην Παναγία Σουμελά
    Η αναμνηστική φωτογραφία του 20ού Συναπαντήματος (φωτ.: Ιερά Μητρόπολις Ναούσης, Βεροίας και Καμπανίας)

Το 21ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων, που θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 18 έως την Κυριακή 21 Ιουλίου στις πλαγιές του Βερμίου, στην Παναγία Σουμελά Βέροιας, αφιερώνεται φέτος στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων και στη μνήμη των 353.000 θυμάτων. Σύμφωνα με την Οργανωτική Επιτροπή, οι εκδηλώσεις του τετραημέρου έχουν σχεδιαστεί με περίσσιο ζήλο, αγάπη και φροντίδα ώστε να μπορέσει να αποδοθεί η πρέπουσα τιμή στους Έλληνες του Πόντου που άφησαν την τελευταία τους πνοή στα εδάφη της Μικράς Ασίας.

Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στο Συναπάντημα έχουν ήδη ξεκινήσει και ως καταληκτική ημερομηνία έχει οριστεί η 1η Ιουλίου.

Οι νέοι, εκπροσωπώντας ποντιακά σωματεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα έχουν την ευκαιρία για ακόμα μία χρονιά, μέσα από τον εκκλησιασμό, τις επιστημονικές διαλέξεις, τις θεατρικές παραστάσεις, τις συναυλίες, τα λαογραφικά δρώμενα και τις συζητήσεις σε θέματα που αφορούν στον ποντιακό ελληνισμό, να συσφίξουν περαιτέρω τις σχέσεις τους. Επίσης θα τους απασχολήσουν θέματα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, και θα αναλυθούν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι σχετικά με την εξεύρεση εργασίας στο αντικείμενό τους και περιβαλλοντικά θέματα.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο Τύπου των διοργανωτών, ευπρόσδεκτα είναι όλα τα ποντιακά σωματεία, τονίζεται όμως ότι από κάθε σύλλογο μπορούν να λάβουν μέρος μέχρι πέντε νέοι συμπεριλαμβανομένου και του αρχηγού της αποστολής, εξαιτίας της περιορισμένης δυνατότητας φιλοξενίας στους χώρους του Ιερού Προσκυνήματος, στις εγκαταστάσεις του Σωματείου «Παναγία Σουμελά».

  • Κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής εδώ.