31 Μάιος 2019, 13:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Μάιος 2019, 13:36

Τραγωδία στον Δούναβη: Συνελήφθη ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου

  • Τραγωδία στον Δούναβη: Συνελήφθη ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου
    Στρατιωτικό πλοίο στη γέφυρα Margaret όπου έγινε το δυστύχημα με το τουριστικό πλοίο, στη Βουδαπέστη (φωτ.: EPA / Zoltan Balogh HUNGARY OUT)

Δίχως τέλος είναι η τραγωδία που σημειώθηκε χθες στον Δούναβη, σε σημείο που διέρχεται από τη Βουδαπέστη, με τη βύθιση τουριστικού πλοίου που μετέφερε Νοτιοκορεάτες τουρίστες, καθώς σχεδόν ένα 24ωρο μετά τα συνεργεία διάσωσης δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν πολλούς από τους αγνοούμενους. Έως τώρα έχουν ανασυρθεί οι σοροί επτά ανθρώπων ενώ ακόμα επτά έχουν τουρίστες έχουν διασωθεί. Η ουγγρική Αστυνομία συνέλαβε τον καπετάνιο του κρουαζιερόπλοιου Viking Sigyn που όπως αποδεικνύεται συγκρούστηκε με το τουριστικό πλοίο.

Καπετάνιος είναι 64χρονος Ουκρανός υπήκοος, που ταυτοποιείται ως ο Σ. Γιούρι από την Οδησσό.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν δήλωνε πως ζήτησε τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας για το πολύνεκρο δυστύχημα. «Μας συγκλόνισε αυτό (...) ένα δυστύχημα συνέβη στο οποίο οι επιβάτες δεν είχαν σχεδόν καμία πιθανότητα να επιζήσουν», είπε ο Ορμπάν στον κρατικό ραδιοσταθμό, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων.


Κεράκια που σχηματίζουν το όνομα «Νότια Κορέα» τοποθέτησαν πολίτες κάτω από τη γέφυρα Margaret, στη Βουδαπέστη (φωτ.: EPA / Zoltan Balogh HUNGARY OUT)