30 Μάιος 2019, 14:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μάιος 2019, 14:02

Ερντογάν: Μας συκοφαντούν με τη δήθεν Γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων

  • Ο Ερντογάν, η Δύση, η Ελλάδα και οι ρωμαϊκές λεγεώνες
    (Φωτ.: Presidency of the Republic of Turkey)

Στρατιώτες ντυμένους με οθωμανικές στολές περιλάμβανε η φιέστα που διοργανώθηκε χθες το βράδυ με ομιλητή τον Ρετζέπ Ταγίπ για τα 566 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για τη «Μεγάλη Ιδέα» που διακατέχει τη Δύση και τους γείτονες για την Κωνσταντινούπολη, και η οποία, όπως ισχυρίστηκε, είναι ένα από τα βασικά κίνητρα του ρατσισμού που εξαπλώνεται.

Ερντογάν: Η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία της ιστορίας του τουρκικού έθνους, καθώς ο Μωάμεθ ο Πορθητής άνοιξε την πόρτα προς το Ισλάμ.

Σχετικά με όσους επιθυμούν να μετατρέψουν και πάλι την Αγια-Σοφιά σε εκκλησία, σημείωσε με νόημα ότι κάποιοι εδώ και 566 χρόνια δεν μπορούν να σβήσουν από μέσα τους τον πόνο της απώλειας. Βέβαια, σε ό,τι έχει να κάνει με τη Γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων είναι απλή… συκοφαντία.

«Εκείνοι που δυσφημούν το έθνος μας με τα γεγονότα του 1915 και μας συκοφαντούν για γενοκτονία στον Πόντο έχουν τις ίδιες προθέσεις. Σκοπός τους είναι να αφαιρέσουν τις αξίες του πολιτισμού μας, που συμβολίζεται με την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, και να αφανίσουν την τουρκοϊσλαμική κληρονομιά που έδωσε την πραγματική ταυτότητα στην Ανατολία. Αυτό το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με την Κωνσταντινούπολη δεν θα τελειώσει ποτέ», υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


(Φωτ.: Presidency of the Republic of Turkey)

Ακόμα, ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε να ξαναδώσει στην Κωνσταντινούπολη την αρχική της αίγλη και ταυτότητα μέσω των μεγάλων έργων, όπως είναι η υποθαλάσσια σήραγγα και η τρίτη γέφυρα στον Βόσπορο.