30 Μάιος 2019, 09:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μάιος 2019, 10:07

Τραγωδία στον Δούναβη: Ναυάγησε τουριστικό πλοίο με 35 επιβάτες (βίντεο)

  • Τραγωδία στον Δούναβη: Ναυάγησε τουριστικό πλοίο με 35 επιβάτες (βίντεο)
    (Φωτ.: EPA/Zoltan Mathe Hungary Out)
  • Ουγγαρία: Άλλα δύο πτώματα ανασύρθηκαν από τον Δούναβη
    Πλοίο του στρατού συμμετέχει στις έρευνες για τους αγνοούμενους (φωτ.: EPA/Zoltan Mathe Hungary Out)
  • Τραγωδία στον Δούναβη: Ναυάγησε τουριστικό πλοίο με 35 επιβάτες (βίντεο)
    Το πλωτό ξενοδοχείο Viking Sigyn στον Δούναβη, στη Βουδαπέστη (φωτ.: EPA/Zoltan Mathe Hungary Out)

Τουριστικό πλοίο με Νοτιοκορεάτες τουρίστες που έκανε μίνι κρουαζιέρα στον Δούναβη, στην Ουγγαρία, βυθίστηκε χθες το βράδυ με αποτέλεσμα τουλάχιστον επτά άτομα να χάσουν τη ζωή τους και ακόμα 19 να αγνοούνται. Συνολικά στο πλοίο επέβαιναν 33 τουρίστες και δύο άτομα πλήρωμα ουγγρικής καταγωγής.

Αν και δεν είναι σαφές πώς ναυάγησε το πλοίο, ουγγρικά και νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως συγκρούστηκε με το πλωτό ξενοδοχείο Viking Sigyn.

Το πλωτό ξενοδοχείο βρίσκεται σε σημείο του ποταμού που διέρχεται από τη Βουδαπέστη και είναι κοντά στο κτήριο της Βουλής. Αυτόπτης μάρτυρας είπε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Index.hu ότι το πλοίο, συνολικής χωρητικότητας 60 επιβατών, χτυπήθηκε στο πρυμναίο τμήμα του από κρουαζιερόπλοιο μεγάλου εκτοπίσματος. Προς το παρόν πάντως, δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις για τα αίτια της τραγωδίας.

Ο Μίχαϊλ Τοτ, εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, τόνισε στο ουγγρικό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων MTI ότι το σκάφος δεν είχε τεχνικά προβλήματα. «Ήταν μια συνηθισμένη τουριστική περιήγηση. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για το τι συνέβη. Οι αρχές διεξάγουν έρευνα. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι βυθίστηκε πολύ γρήγορα», δήλωσε.

Στην περιοχή βρίσκονται συνεργεία διάσωσης, ωστόσο λόγω των έντονων κατακρημνίσεων την Τετάρτη και από την αρχή του Μαΐου, ο Δούναβης είναι φουσκωμένος και υπάρχουν ισχυρά ρεύματα, κάτι που περιπλέκει το έργο τους. Χθες και μετά από ώρες ερευνών εντοπίστηκε το κουφάρι του πλοίου, κοντά στη γέφυρα Marguerite που συνδέει την παλιά πόλη της Βούδας με τη συνοικία της Πέστης. Η θερμοκρασία του νερού ήταν μεταξύ 10 και 15 βαθμών Κελσίου την ώρα του δυστυχήματος.