29 Μάιος 2019, 23:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Μάιος 2019, 23:57

Προκαλεί η Τσιγδέμ Ασάφογλου για τη μειονότητα σε Ξάνθη και Ροδόπη (βίντεο)

  • Προκαλεί η Τσιγδέμ Ασάφογλου για τη μειονότητα σε Ξάνθη και Ροδόπη (βίντεο)

Με τον αέρα που της έδωσαν οι ψηφοφόροι σε Ξάνθη και Ροδόπη, στον πρώτο γύρο των ευρωεκλογών, καθώς το κόμμα της σάρωσε, εμφανίστηκε στο Open η πρόεδρος του ΚΙΕΦ Τσιγδέμ Ασάφογλου. Και όχι μόνο εμφανίστηκε αλλά έσπευσε να χαρακτηρίσει το μειονοτικό κόμμα ως «τουρκικό» αλλά και τη μειονότητα «εθνική και θρησκευτική»!

«Είναι τουρκικό κόμμα, αλλά είναι ένα επίσημο κόμμα του ελληνικού κράτους, απλά έχει ιδρυθεί από Τούρκους και αυτή τη στιγμή η πρόεδρος του κόμματος είναι μια Τουρκάλα», δήλωσε η Τσιγδέμ Ασάφογλου.

Η Τσιγδέμ Ασάφογλου υπογράμμισε πως νιώθει Τουρκάλα, ενώ σε ερώτηση για το εάν νιώθει πατρίδα της την Ελλάδα, απάντησε: «Η πατρίδα μου είναι η Ελλάδα, η μητέρα πατρίδα μου είναι η Τουρκία. Η σημαία μου είναι η ελληνική, η μητέρα σημαία μου είναι η τουρκική. Απλά, ανήκω σε μια μειονότητα η οποία είναι εθνική και θρησκευτική», συνέχισε η πρόεδρος του ΚΙΕΦ.

Στις ευρωεκλογές, το ΚΙΕΦ ήταν πρώτο τόσο στην Ξάνθη, όσο και στη Ροδόπη. Στην Ξάνθη, το μειονοτικό κόμμα συγκέντρωσε 25,05%, με δεύτερη τη ΝΔ με 24,43%, ενώ στη Ροδόπη το ποσοστό που πήρε ήταν 38,01%, έναντι 18,32% της ΝΔ που ακολούθησε.