28 Μάιος 2019, 12:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μάιος 2019, 13:14

Σκληρός κακοποιός ο ένας δραπέτης από τις φυλακές Αυλώνα

  • Σωφρονιστικός υπάλληλος συνελήφθη με κινητά και ναρκωτικά για τις φυλακές ανηλίκων
    Διάδρομος που οδηγεί στα κελιά των κρατουμένων στις φυλακές Αυλώνα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Μέλος της επονομαζόμενης «Μαφίας του Κορυδαλλού» και ύποπτος για την πρόσφατη δολοφονία ενός κρατούμενου μετά από συμπλοκή στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού είναι ο 22χρονος Αλβανός που μαζί με έναν 29χρονο Σύρο απέδρασαν το βράδυ της Δευτέρας από τις φυλακές Αυλώνα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 29χρονος, έχοντας καταφέρει να αποσπάσει κλειδιά, έσκαψε λαγούμι που οδηγεί στη νεκρή ζώνη των φυλακών.

Μία αστυνομικός που έκανε εξωτερική περιπολία και αντιλήφθηκε την απόδραση προσπάθησε να σταματήσει τους δύο άνδρες πυροβολώντας στον αέρα για εκφοβισμό. Ωστόσο, ο Αλβανός και ο Σύρος, αφού την τραυμάτισαν στο πρόσωπο, κατάφεραν να διαφύγουν. Οι δύο κρατούμενοι πήδηξαν τον μαντρότοιχο από την πλευρά των μαγειρείων, και κατά πάσα πιθανότητα μπήκαν σε ΙΧ που οδηγούσε συνεργός τους.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τους δραπέτες και παράλληλα προσπαθεί να εξακριβώσει ποιος μπορεί να ήταν αυτός που τους φυγάδευσε.

Από το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοινώθηκε ότι ο Αλβανός κρατείτο για διακίνηση ναρκωτικών και είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 16 ετών, ενώ ο Σύρος κρατείτο για παράνομη διακίνηση μεταναστών και είχε καταδικαστεί σε 7 χρόνια κάθειρξη. Επίσης, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι δόθηκε παραγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης να κάνει έλεγχο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασαν οι δυο κρατούμενοι, ενώ από τον εισαγγελέα έχει ήδη διαταχθεί πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες των σωφρονιστικών υπάλληλων.